torsdag 21 september 2017

Abs bromsar lampan lyser

Nya bromsar kan få bilen att kännas som ny igen, utnyttja bilens fulla potential. Dåliga bromsar kan få förödande konsekvenser, byta dina bromsar innan olyckan är framme! Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem.


Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom fordon.

Säkra och snabba betalningar. Felsökning ABS system. ABS är en Tysk förkortning som står för Anti Blockier System på svenska låsningsfria bromsar. Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet.


Om ABS lampan inte tänds igen så var det säkert bara en tillfällig störning. Nedan felkodsläsare kan läsa ut felkoder på ABS bromsar på de flesta bilmärken. Så här löser du problemet!

I många bilar tänds detta ljus tillsammans med de andra varningslamporna en kort tid när bilen slås på för att göra ett kort funktionstest. Min ABS lampa har börjat lysa. För några veckor sedan så började den lysa under fär och då man stanade bilen och startade den igen så slocknade lampan och bromsarna fungerade.


Men nu så slocknar inte lampan då man vrider på tändningen utan den lyser konstant. Jag har fått två felkoder på mina ABS bromsar. Abs lampan slocknade och allt verkade okey, tills jag bromsade försiktigt i låg fart, då darrade bromspedalen, högg lite, men ingen abs lampa tändes.


Tog bort abs givaren och borrslipade rent i givarfästet, nu kom givaren mm närmare skivan, nu blev problemet löst för mig. Inget mer darr i bromspedalen och abs fungerar som den ska. Men de konstiga symptomen jag har är att lampan slocknar och tänds iblan oftast tän alltså ibland när man startar bilen kan den vara släckt och då när man kör i låg hastighet så (utan att jag bromsar ) kan man känna att det låter precis som att abs :en arbetar, alltså det låter precis som när man bromsar hårt, men det bromsar ingenting utan bara låter. När den tänds slutar hastighetsmätaren att fungera och trippmätaren visar bara streck. I displayen står det Bromsfel, stanna snarast.


Ibland räcker det med att stänga av och starta bilen igen så har lampan slocknat. Verkar funka för deras ABS lampa har inte lyst Jag brukar aldrig värma ringen, jag slipar rent på drivknuten sen så knackar jag bara dit den nya, hur enkelt som helst. ABS lampan lyser för att det är ett problem någonstans i bromssystemet i din bil.


Det är inte ovanligt att det är en sensor eller annan elektronik som gått sönder och behöver bytas ut.

Men det finns även bilar där lampan visar att bromsen tappar sin servoverkan. Tidigare så har absen alltid gått in i lägre hastigheter när man bromsat, fick höra att abs kransen är en vanlig orsak till detta. Har ännu inte haft tid att byta denna så idag fick jag på sommardäcken och ville pressa bilen lite extra och när jag kom upp i 2exakt så tändes alla lamporna ( ABS , Broms , Varningstriangel och Antispinn) Bilen fungerar som den ska, bromsarna med fast. Lampan kommer och går. Fast den lyser funkar bromsarna på rätt sätt.


Kuggkransarna är hela. En mekaniker hittade inget fel, ändå bråkar den. Kan gå flera mil utan att tändas. Ibland lyser den flera veckor. Kan du peka på någon orsak?


Slog på bilen igen men lamporna slocknade inte. Men då började motorlampan att lysa. ABS - lampan kommer och går. Någon som vet vad som kan vara fel? Körde hem bilen igen(ca 800m).


Bilen besiktades för 2v sen och gick igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...