fredag 27 oktober 2017

Bra barnböcker om känslor

Bra barnböcker om känslor

En unik och personlig present till din lilla stjärna. Gör vardagen lite mysigare. Personliga barnböcker där barnet har huvudrollen i alla våra mysiga historier. Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln!


Max Velthuijs böcker om Grodan är ”gamla godingar” och riktigt bra när man ska läsa om känslor. Det finns flera: Grodan blir gla Grodan är arg, Grodan är ledsen, Grodan är rädd m fl. Väldigt charmiga och igenkännande är också Kalle Güettler Monster-böcker. Vill du bli min vän. Bilderboken vill du bli min vän är skapad av Marina Brovinger och Gabrielle Nilsson.


Det är en barnbok som handlar om känslor, om att ha ett samtal och att bekräfta barnet. Den riktar sig till barn på 3-år och barnet får en möjlighet att sätta ord på sina känslor. Boken har hög igenkänning vad gäller orättvisan som beskrivs mellan barnen genom både text och illustrationer. Barnen i Kramdalen - En saga om integritet, tafsare och nättroll. En av Sveriges mest sålda barnböcker ! En lättsam saga om ett viktigt ämne.


För barn ca 4-år. Familjer ser ut på många olika sätt och långt ifrån alla lever i den stereotypa kärnfamiljen. Vi listar barnböcker som visar upp olika former av familjer.


Här är tips på bra barnböcker med olika inriktning om hur barn blir till. Ett barn kan komma till sin familj på många sätt - och det finns så många frågor om det. Bokiño är en inspirationskälla för föräldrar och och alla andra som letar efter barn- och ungdomsböcker. Barnböcker är jättebra att ta till för att prata om svåra frågor. Litteraturen gestaltar våra känslor och lyfter bort frågorna från en själv, vilket ofta är till stor hjälp om man ska bearbeta något, oavsett om det är sorg eller rädsla.


Bra barnböcker om känslor

Det gör det lättare att prata om dem. Boken för dig som är tjej : Ellen och Ninas guide till puberteten. Allt som händer inuti : Om tankar och känslor från A till Ö. Harry Potter och fången från Azkaban.


Jorden runt på dagar. Kluriga quiz för smarta barn. De böcker för barn i åldern 0-år som sålde bäst föregående vecka. Här kan du hitta böcker till barn i åldrarna 0-år.


Bra barnböcker om känslor

En del barn har skilda föräldrar, en del har två mammor eller lever med bara en förälder. Jag startade förlag för att jag ville erbjuda barnen fler alternativa förebilder, eftersom jag inte vill att barnen ska vara fast i ett enda sätt att vara. Mest känslan ledsen, som hon kommenterar efteråt varje gång hon varit det och vill att vi ska prata om det. När hon hör något annat barn vara ledset vill hon också prata om det. Jag vill ha tips på bra barnböcker som tar upp olika känslor , som är lämpliga för en tvååring!


Dottern fyller två i veckan och verkar undersöka känslor. Topplista barnböcker. Vi samlar de mest populäraste böckerna. Se vad andra läser för sina barnböcker just nu.


Hitta lättlästa och bra böcker för barn. En bra barnbok är också den perfekta presenten som kommer att uppskattas av både barn och föräldrar. Nathalie Simonsson.


Vi frågade våra toppbloggare om deras bästa boktips till barn, och fick ihop tips på riktigt bra barnböcker. Angelica Lagergren, mamma till Alice, och Philip, 1. Favoriten här hemma är “Alla tre har fruktstund” av Maria Nilsson Thore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...