tisdag 23 januari 2018

Lång nätverkskabel sämre hastighet

Upp till lägre pris hos oss! Köp före kl 1 leverans nästa dag. En bild säger mer än tusen ord. Få liv i kameran med nytt batteri. Batterier till din mobiltelefon.


Här finner du alla våra smarta multimediaprodukter och tillbehör för alla ändamål. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Gällande hastighet och latens så kommer den extra signalvägen i ditt hus inte spela någon märkbar roll.


Du har säkert kilometer till din anknytning, och signalen ska därefter med största sannolikhet ska färdas en himla bit till innan den når en server, som ska hinna svara och sedan skicka tillbaka en signal samma avstånd. Vilken nätverkskabel ska du välja? Det finns många varianter av nätverkskablar, till exempel Cat Cat Cat och Cat 8. Det har fått en av PC-tidningens läsare att undra vilken kabel som är den rätta för att ansluta en smart-tv till nätverket.


Stort test av nätverkskabel - gigabit över koppar. Runt hörnet lurar kabelstandarderna Cat 6A och Class EA som ska kunna bära 10Gbase-T, det vill säga tio gigabit över vanlig nätverkssladd. Då kommer kvaliteten i dina kablar att få stor betydelse. I vårat utbud av nätverkskabel finner du något som passar dina behov. Nätverkskabel finns i mängder av längder och färger.


Beställ din nätverkskabel fraktfritt direkt online eller besök din närmaste Lagershop. Jag vill dela med mig av min internetanslutning till en granne. Hur långt kan man dra en vanlig nätverkskabel utan att kvalité eller prestanda försämras?


Misstagen som kan ge dig sämre internet hemma Missar du någon av dessa punkter , kan det hända att du inte får den internethastighet du betalar för. Många gömmer undan den trådlösa routern eller använder utdaterad utrustning - och klagar på internetleverantören för att internet inte fungerar som det ska. Köp Färdig längd online på kjell.


Nackdelen med dessa är oftast att bandbredden blir sämre i den förlängda delen av nätverket, eftersom tillgänglig hastighet måste användas både till att ta emot och skicka samtidigt. Det finns dock så kallade mesh-baserade förlängare som delvis eliminerar detta problem. Med nätverkskabel 20m får du definitivt en lösning som garanterar hög hastighet över långa avstånd. Slipp problem med anslutning eller bekymmersamma tapp i latens och stabilitet.


Koppla och skarva nätverkskabel En stor fördel är att det går att skarva nätverkskabel. Den går att göra i princip hur lång som helst. Vi anger våra hastigheter i intervaller, där vi beskriver den lägsta och den högsta hastighet som ditt abonnemang ska hantera vid trådbunden uppkoppling mellan dator och router.


Platt nätverkskabel Praktisk patchkabel för installation under t. Kabeln är endast 5mm tjock och 6mm bred vilket gör att den går att gömma praktiskt taget över allt. Använder du nätverkskabel märkt CATfår du inga problem med hastigheten hemma. För att minska störningarna i en nätverkskabel är trådarna tvinnade i par (där av namnet TP-kabel, twisted pair). En skärmad kabel är mindre känslig för störningar, men har ofta en större diameter.


Det ena nätverket, 4GHz-bandet, har lägre hastighet , men erbjuder längre räckvidd än 5GHz-bandet, som har högre hastighet och i vissa fall något sämre räckvidd. Om du ska välja mellan dessa två, bör du enligt på GET och Telenor välja 5GHz-nätverket – både på grund av hastigheten , men också på grund av att det är färre enheter som slåss om kapaciteten på nätverket där. Parvis skärmning - viktigare för högre hastigheter. Den parvisa skärmningen är alltid en folie och har som uttalat syfte att minska störningar mellan paren, sk Cross Talk.


Ju högre frekvens (läs datahastighet) desto mindre är marginalerna och risken för överföringsfel ökar med stigande hastighet , men blir påtaglig först över 10Gbps. Har 15m lång nätverkskabel , och jag tycker att det gick fortare när jag hade 10m kabel? Sålänge kabeln inte är längre än 100meter ser du ingen skillnad.


Har du 100mbit eller högre så se till att det är en Catkabel, har du Gigabit-anslutning bör det vara en catkabel (eller cat5e). Använd en bra dator och bra nätverkskabel. Helst en kort kabel, 1-meter, och utan brytningar eller veck.


Står det ingen beteckning på kabeln så är den troligen av sämre kvalitet. Prova isåfall med en annan kabel. Vanlig rak nätverkskabel med gjutna RJ45-kontakter vilket ger en mycket bra dragavlastning för en lång livslängd. Cat5e stödjer en hastighet på upp till Gbps.


Bandbredden ­ligger på 1MHz. E:et i kat5e står för enhance vilket berättar att det rör sig om en ­vidareutveckling av den äldre kat5-klassen som inte kunde prestera högre än 1Mbps. Kablarna finns i olika versioner som klarar olika hastigheter , men kontakterna är likadana. Kontakten påminner om en telefonkontakt men är bredare och har åtta kontaktytor.


Har du sämre täckning i ett annat rum kan du testa att flytta routern en bit för att se om det gör någon skillnad. Wi-Fi tycker inte om stängda dörrar. Hastigheten i nätverken har de senaste åren ökat, men när det gäller täckningen finns det fortfarande begränsningar i vad som kan uppnås med en router, inte minst eftersom ett högre frekvensband innebär högre hastighet men också kortare räckvidd – GHz är alltså snabbare än GHz men har sämre räckvidd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...