måndag 26 februari 2018

Byta termostat vattenburen golvvärme

Golvvärmetermostat från 4kr. Handla på nätet, snabb leverans! Ställ dina frågor om golvvärme här. Här finns det massor att läsa om. Handdukstorkare och fläktar.

Se vårt utbud på nätet. Se hela vårt utbud här. Elektrisk golvvärme med värmekabel. Beskriv vad som ska göras och få anbud från seriösa lokala byggare. Välkommen med din beställning i vår onlinebutik redan idag.


Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg. Om den inte fungerar är det dags att byta ut den.

För att byta ventil behöver du tappa ur systemet. Fungerar däremot ventilen kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från HemmaTema. MMA har utvecklat ett sortiment som är anpassat till dina gamla anslutningar.


Byta termostat till golvvärme ? En termostatär en radiators hjärnkontor. Radiatorn är i princip alltid försedda med en termostat som slår av värmen vid en viss temperatur. Då slutar radiatorn att producera värme.


När sedan temperaturen gått ner ett par grader, slås radiatorn på igen. Problemet med en temperaturreglerad termostat är att mätningen av temperaturen fungerar allt sämre ju äldre termostaten blir. Det hörs genom ett klick. Från att ha kunnat mäta ett par grader hit eller dit kan det till slut krävas både fem och sex graders skillnad för på- och avslag. Förutom att det slösar onödigt mycket energi, blir det också väldigt otrevligt att vistas i ett sådant rum.


Då är det hög tid att byta ut termostaten till en ny. Gamla termostater på vattenburna radiatorer är ofta inte temperaturstyrda alls. Värmen flödar fritt igenom hela radiatorn i den takt som personen som vridit på termostaten angett, oavsett vilken temperatur som finns i rummet.


Moderna termostater däremot fungerar enligt samma princip som termostater för elelement.

De reglerar varmvattentillförseln till radiatorn efter den omgivande temperaturen. De är billiga och kanske också därför ganska populära. Men dom sparar inte energi. För många hem blir det istället en kostnad som får tas igen via elräkningen. Eftersom värmen alltid står på, kan många kronor brännas i form av onödig uppvärmning.


Vattnet i vattenburna system för med sig en mängd skit, rent utsagt. Detta korkar igen ventilerna. Ofta går det att rengöra ventilerna, eller att byta ut själva packboxen.


Men om termostaten är gammal kanske den behöver bytas ut helt och hållet. En modern termostat som tar hänsyn till rummets temperatur är en energieffektiv lösning. När temperaturen är tillräcklig i rummet stryps vattenflödet automatiskt.


Då ökar också skillnaden mellan till- och frånflödestemperaturen i radiatorn rejält. På så sätt kan en termostat med temperaturreglering spara stora pengar på uppvärmning i ett hus. Dessa moderna termostater är ganska lätta att installera för en normalhändig person och kostar ett par hundralappar per stycket i inköp. Om en fackman anlitas för installationen är den kostnaden rotavdragsgill.


Riktigt modernt blir det med digitala termostater. De digitala termostaterna finns både för vattenburna system och enskildas radiatorer som drivs med el. De kan avläsa en temperaturskillnad om tiondels grader vilket gör att mätningen blir precis. Förutom den precisa mätningen pulserar också strömmen igenom termostaten till ett eventuellt elelement.


Till det kommer att de digitala termostaterna ofta går att programmera. Ett par timmar före ankomst eller väckning låter de elementen öka temperaturen i huset igen. Däremot är den här typen av termostater ganska dyra.


Men på sikt kan man ändå räkna hem en digital termostat på elräkningen. Med ett litet hus eller få radiatorer blir kostnaden inte så svidande. Vid vattenburna system finns detta oavsett, i form av en shunt eller liknande. Dessa centrala termostater kan styras av yttertemperatur alternativt innertemperatur, beroende på modell.


Mätpunkten avgör nämligen hur mycket värme som ska utstråla från elementet. Om radiatorn då förser ett rum med stor solinstrålning med värme utifrån ett felaktigt mätvärde kommer rummet att bli överdrivet varmt. I sovrum vill vi dessutom ofta ha det svalare än i till exempel vardagsr. Om man har ett rum som idag värms med en vattenburen radiator är det lättare än många tror att byta radiatorn mot golvvärme vid en renovering. Med en LK Minishunt M60n kopplar man lätt in golvvärmen till husets värmesystem direkt på radiatorrören.


UNder reglerkitt hittar ni färdiga paket anpassade till det antal rum ni önskar reglera. Vi har paket för ingjutning i flytspakel eller för montering i spårade skivor. De färdiga paketen har vi fördelat efter dimensionen på rören: och mm. Där 8mm paketen är för de som vill ha minsta möjliga bygghöjd och en smidig installation.


Vattenburen golvvärme till bostadsutveckalre, vvs:are och husbyggare. Hos Termeco får du snabb service, offerter och ritningar samma dag. Besök inlägget om du vill veta mer.


Se urval av Rumtermostat! Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Styr eluttag, lampor etc.


Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Så här byter du termostat. Börja med att kontrollera ventilen genom att skruva bort termostaten och försök trycka in den lilla piggen som reglerar ventilen. När den trycks in stryps vattnet och när termostaten släpper ut piggen släpps det varma vattnet på. Termostat för vattenburen radiator.


Felaktig inställning kan ge oönskade resultat. För brant kurvinställning kan t. Att välja vattenburen golvvärme , istället för radiatorer, vid renovering av småhus behöver inte alltid vara den bästa lösningen. Utbytet av gamla radiatorer mot nya element har ökat i takt med att konsumenten är mer påläst och intresserad av sin värmelösning.


Nya Kickspace 500ECO öppnar nya möjligheter! Nya golvvärmetermostater med touch, swipe och wifi - Pentair. Välj ett golvvärmesystem med termostat. Byggprojektet är relativt komplext och behöver tänkas igenom, speciellt om du ska bygga till eller liknande. Speciellt kopplingen till värmekällan är något du behöver integrera i din lösning.


När man byter golvvärmetermostat skall man alltid även byta golvtemperaturgivaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...