måndag 26 februari 2018

Hur fungerar solenergi

Räkna själv ut hur mycket sol ditt hus får och vad du kan spara med solceller. Vill du veta om Otovo passar dig? Kontakta oss så berättar vi mer. Lägst priser på Köpa solceller Spara pengar nu!


Hur fungerar solenergi

Gratis skuldkalkylator. Energi som utvinns ur solens strålar kallas för solenergi. Till solenergi räknas både solproducerad värme och el. El från solen kan delas upp i soleloch solkraft.


Solel kallas den el du kan producera själv med hjälp av solceller, och solkraft kallas den el som du köper via ett elbolag. Solen är en förnybar energikälla, vilket innebär att energikällan inte tar slut, till skillnad mot kol, olja och naturgas. Se hela listan på vattenfall. Du kan själv producera el med hjälp av solceller.


Hur fungerar solenergi

Då är det en solcellspark som fångar in solens strålar och omvandlar det till el. På våra sidor om solceller och solkraftkan du läsa mer om hur det fungerar, hur du köper solceller och hur du tecknar avtal med solkraft. Solfångare omvandlar istället solenergin till värme.


Solvärme används bland annat för uppvärmning av varmvatten eller att värma poolen. Om du producerar din egen el med solceller får du dessutom ännu fler fördelar. Mer kontroll över elpriset Med egen elproduktion blir du mindre beroende av elprisets svängningar.


Solpaneler är så gott som underhållningsfria, bara du underhåller växelriktaren. Du kan ansöka om statligt stöd eller ROT-avdrag vid installation av solceller. Läs fler fördelar och nackdelar med solceller och solel på vår sida om solceller. Solen räknas som en förnybar energikälla vilket innebär att källan inte tar slut, till skillnad från exempelvis kol, olja och naturgas.


Eller, den kommer i alla fall inte ta slut de närmsta miljarder åren. Elproduktion från solceller ger inga koldioxidutsläpp i drift, precis som vind- och vattenkraft. Däremot är tillverkningen av solceller ganska energikrävande. Det behöver alltså inte vara soligt, bara ljust. En klar sommardag produceras det som mest el.


Hur fungerar solenergi

Mellan mars och oktober är produktionen som högst. Detta beror på att solanläggningarna har blivit billigare och mer konkurrenskraftiga mot andra energislag. Energimyndigheten på uppdrag av regeringen fram ett förslag till strategi för ökad användning av solel i. I en solfångare finns det små rör fyllda med en värmebärande vätska (oftast vatten och glykol). Hur solenergi fungerar. På utsidan sitter ett skyddande glas som håller den fångade värmen kvar i rören.


För att producera egen förnybar el med hjälp av solenergi behövs solceller på ett tak eller en skuggfri markyta. Solcellerna tar emot och gör om solens strålar till el. Men hur fungerar det då?


Utan värme från solen skulle jorden vara kall, och det är solenergin som driver växternas fotosyntes. Samma omvandling fungerar bra, men är inte helt utan brister. Solenergi är energi som kommer från solens ljus. Att producera el med hjälp av solen är något som blir mer och mer populärt för gemene man. Det är tack vare solenergin som det finns liv på jorden.


Solens energi kan fångas upp och omvandlas till el, kyla eller värme. Det innebauml;r bland annat att infouml;rliva och administrera subventioner, sprida information,. Läs vår genomgående artikel om hur det fungerar med detta miljövänliga, förnybara energialternativ. Det är denna lagrade solenergi som din värmepump tar tillvara för att värma ditt hem – när som helst under året och under dygnets alla timmar.


Hur fungerar solenergi

Vad är skillnaden på en solcell och en solpanel? Och hur går processen till från att en solstråle träffar en solcell till att vi får ut el som vi kan använda till att få ljus från en lampa, eller kyla vår mat i ett kylskåp i en fastighet? Under molniga dagar på sommaren producerar solcellerna fortfarande energi – men betydligt mindre. För att solenergi ska fungera optimalt så krävs det att solen skiner.


Molnigt väder genererar dock en viss del av solenergi , men det mest effektiva är klar solenergi. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...