måndag 26 februari 2018

Trefasuttag

Perilex är ett produktnamn, men det är en produkt som i princip har blivit standard för hushållsapparater som kräver mycket ström. En stickpropp för trefas har fem poler i stället för två som på vanliga stickproppar. En pol för varje ledare, en för den så kallade neutralledaren och en för skyddsjord.


Följaktligen har även uttaget fem hål i stället för de vanliga två. Se hela listan på elektrikerstockholm.

Om du tänkt köpa en ny spis, tvättmaskin eller har till exempel ett bastuaggregat som behöver trefas och 400V måste du kontrollera om du har ett trefasuttag installerat. Att det är ett trefasuttag ser du enkelt på att det i stället för två hål har fem hål, ett i mitten i form av ett plus eller minus och fyra omgivande hål i en kvadrat. Om du har ett Perilex-uttag får du installera din spis eller tvättmaskin själv, har du det inte måste du anlita en behörig elektrikerför att installera ett åt dig.


Kontakta oss så hjälper vi dig. De flesta moderna spisar och tvättmaskiner som säljs idag är utrustade med Perilex-uttag och följaktligen är det också vanligt att trefas har dragits till kök eller badrum. Tidigare har även fast installation av spisar förekommit, men enligt nya EU-regler ska nu alla spisar som säljs ha Perilex-proppar.


Om du vill byta ut en gammal spis som har en fast installation behöver du alltså ett Perilex-uttag för att kunna använda den.

Eftersom trefas leds till alla hushåll är det inget problem att dra fram trefas till ett uttag i din bostad. Men du måste som vid alla fasta installationer anlita en elektriker. Vi börjar alltid med en allmän inspektion av dina elinstallationer och gör en bedömning av hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.


Har du ingen jordfelsbrytare är vår rekommendation alltid att vi kopplar på en på din elcentral. Det ger extra trygghet om någon hushållsapparat skulle bli strömförande eller om du på annat sätt skulle få ström i dig. Just för spisar och andra hushållsapparater är de ovärderliga, eftersom de bryter strömmen så fort det blir något fel på apparaten.


Trefassystemet används mestadels till elmotorer och då i första hand inom industrin. En fördel med trefassystem är att de tre strängarna i en spänningskälla eller de tre lindningarna i en belastning kan förbindas med varandra så att antalet ledare reduceras. Vad du får göra själv med el hemma Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet. De flesta elarbeten måste utföras av en behörig elinstallatör, men en del enklare arbeten får du utföra själv, om du har kunskap om hur du ska göra. Smart lösning för garage mm.


CEE-don – för säkra anslutningar. Köp Kombiuttag 3-fas hos Byggmax. Välkommen till Mitt Biltema. Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton.


Vill man inte dra fram nolla så finns det trefasuttag utan nolla men då kommer du nog att vara ensam om dessa och kan inte använda dina prylar hos grannen.

Det är ABSOLUT förbjudet att koppla ihop nolla och skyddsjor fram till elcentralen får de vara gemensamma TN-C men efter centralen SKA det vara separata ledare. Sålänge du bara har trefasuttag på gruppen är det inte nödvändigt med trepolig säkring. Om du däremot även kopplar in vanliga enfasuttag så bör du ha trepolig säkring på gruppen (har för mig att det inte behövs då heller om det finns jordfelsbrytare, men det är jag osäker på). Vad betyder trefasladdning och vilka elbilar kan ladda 3-fas ? Vi går igenom vad trefasladdning innebär och vilka bilar som har möjlighet att ladda på 3-fas, samt om det är nödvändigt med en 3-fas laddstation hemma.


Smidiga och lättkopplade CEE uttag från ABB. Ja det finns regler om detta. På Granngården hittar du ett stort utbud av pålitliga elverk för lantbruk, skogsarbete och hemmet.


Vi har även elverk som kopplas in på traktorns kraftuttagsaxel och ger en kraftfull och pålitlig kraftförsörjning för arbete och ladugård. De är trots det tillåtna för användning vid 4V. Denna spänning förekommer endast i trefasuttag samt i vissa fast installerade maskiner, till. Hur fungerar 3-fas ström, och varför har vi det?


Vägguttag Perilex infällnadFör infälld montering till spisledning med Perilex stickpropp. Om medföljande EVSE ger 12A och en box ger 16A så laddar du snabbare från boxen. Mitt förslag är köp en Trefas box med Typuttag. Nä skit i det och sätt upp ett vanligt rött trefas uttag köp en adapter från trefas till enfas och använd medföljande EVSE, räcker inte tiden till köp en box då men pröva först utan att köpa något extra.


Köper du lämpliga adaptrar kan du även ladda från 230V CEE och 400V trefasuttag. Bilar med CCS-kontakt kan ladda på 230V Schuko, Typ 2-kabel och CCS-laddstolpar. Köper du en Typ 2-till-Typ 2-kabel kan du även ladda på stolpar med Typ 2-uttag.


Det är en del tvivel och prat om hur man skall testa en jordfelsbrytare. Det finns en uppsjö av råd och ideér från olika håll. Tittar man i standarder, blir man heller inte helt klar över hur man skall göra. Smidig mode laddare med styrelektroniken inbyggd i handtaget. Ingen klump på sladden vilket gör produkten unik på marknaden.


Reglerbar från till 16A, 3-fas. Har du en Europeisk tillverkad bil med 3-fas laddare (typ Zoe, BMW i Tesla, m.fl) så är detta en väldigt smidig och prisvärd produkt. Perfekt för Tesla Model 3. Portabel laddare (EVSE) för elbilar med Typ 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...