måndag 26 mars 2018

Bygga enkel elmotor

Bygga enkel elmotor

Våra 3-fas elmotorer finns i utförande 2-4-6- och 8-poliga för både fot- och flänsmontage. Kontakta någon av oss på Busck? Tveka inte att höra av dig. Stort återförsäljarnät. Hitta återförsäljare av elmotorer.


Koll på det senaste inom branschen? Ständigt nya saker hos Busck. Driftsäkra och högeffektiva elmotorer. Alla med ett tillförlitligt serviceprogram.


Se vårt utbud i vår webbshop på sverull. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!


Instruktionsfilm för att bygga en enkel elmotor. Berätta för andra om filmen ni sett. Bygg en enkel elmotor. Motorn snurrar genom samspel mellan elström och magnet. How To Form, Pour, And Stamp A Concrete Patio Slab - Duration: 27:12.


Med ett vanligt V batteri, lite aluminiumfolie och två runda neodymmagneter kan man enkelt bygga världens enklaste eldrivna bil. Laddade partiklar som rör sig genom ett magnetfält påverkas ibland av en kraft. Den kunskapen går att använda till att bygga en enkel elmotor som omvandlar elektrisk energi till rörelseenergi.


Bygga enkel elmotor

En elmotor fungerar genom att skicka en ström genom en spole av tråd. När nuvarande passerar genom spolen skapar en elektromagnetisk dipol. En permanent magnet magnetfält interagerar med dipol av spolen tillämpa ett vridmoment på spolen. Detta vridmoment är den kraft som gör att motorn snurra. Ombyggnadskit, eller elcykelkit som det även kallas, består av komponenter som används för att bygga om en vanlig cykel till eldrift.


Vilket kit ska jag välja? Väljer du en direktdriven motor så är naven. Vi byggde om en gammal cykel till en elcykel med hjälp av ett elcykel kit på under två timmar. Guide och reglerna du bör veta. Framöver kan vi förvänta oss ännu effektivare elmotorer , men framför allt lättare och mer snabbladdade batterier.


Bygga enkel elmotor

Elmotorn består av två huvuddelar. Den fasta statorn och den roterande rotorn. Principen bygger på magnetism. Magnetens olika poler dras till varandra. Verktyg: Hammare och tång.


Du kan hitta det du behöver på exempelvis ett byggvaruhus. Den här artikeln kommer att lära dig hur man bygger en enkel elmotor , utmärkt för enkla experimentella syften eller för ett vetenskapligt projekt. De kan vara så små att de finns i armbandsur till så stora att de kan driva tåg och ubåtar. Många verktyg och köksredskap drivs av elmotorer.


Bygga enkel elmotor

De finns överallt i vår vardag. Tänk att du har en hästskomagnet. Det finns många sorters elmotorer , men principen för dem alla är att man med hjälp av magnetism får motorn att rotera.


Hur fungerar en elmotor ? Motorn består av en rörlig del som kallas rotor eller ankare och en fast del som kallas för stator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...