fredag 8 juni 2018

Boulognern nationaldagen

Schemat är fullspäckat när årets nationaldag firas i Boulognersskogen den juni. Solen sken på de hundratals människor som var samlade i Boulognern för att fira nationaldagen i traditionell och glädjefylld anda. Precis som tidigare år arrangeras ett stort natinaldagsfirande i Boulognern i Gävle klockan – 16. Nationaldagsparaden avgår vid lunchtid från Stortorget till Boulognerskogen och leds av Hemvärnets musikkår. Firandet börjar redan dagen innan, på paraguayanska flaggans dag.


Boulognern nationaldagen

LISTA: Här kan du fira nationaldagen i Stockholm Vi festar kanske inte som norrmännen, men det finns gott om möjligheter att fira på onsdag. Vi har samlat ett gäng nationaldagstips, de allra flesta med fokus på barnen. Kolla vad som händer nära dig! Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag firas den juni varje år och är en helgdag i Sverige. I år är det tio år sedan nationaldagen blev röd och annandag pingst upphörde att vara helgdag.


Men annandag pingst är alltid en måndag till skillnad från sjätte juni som roterar och som infaller på en lördag i år. Många fack och arbetsgivare har därför kommit överens om kompensation för den ”förlorade” ledigheten. Men vi har så mycket mer att fira än bara en dag och en flagga.


Såväl Nationaldagen som Svenska flaggan står för och representerar det kanske finaste vi har tillsammans i vårt land: grundläggande värden som demokrati och rättvisa, yttrande- och tryckfrihet, fred och frihet. LÄS MER Här kan du fira nationaldagen och Nationdalsfirande program i Boulognern om ni vill vara me d fira och Länstyrelsen Gävleborg (där kan ni se högst upp teckenspråk och klicka på) Vi i Sverige firar just den nationaldagen juni. Nationaldagen 6:e juni Den Juni ska vi i Gävle Bilkår tillsammans med andra frivilliga organisationer stå och visa upp oss i Boulognerskogen.


Rådhustorget upp till scenen i Boulognern , Kommunen har planerat olika aktiviteter på plats. Musikkåren kommer bl. Det bjuds på underhållning och aktiviteter i Boulognerskogen, där det även finns ett 1kvadratmeter stort picnickområde. Röstandet äger rum på webben under hela sommaren men också i samband med invigningen av årets bockar i Boulognern på Nationaldagen varje år.


Då har polisen varit på plats med flera. Jag hade igår helt glömt bort att nationaldagen nalkades så dagens ledighet kom som en fin överraskning. Vädret var ingen höjdare när jag vaknade men framåt eftermiddagen blev det riktigt, riktigt fin. Jag och Tove stack till Boulognern , som förmodligen är det finaste Gävle har. Polishundverksamheten deltar med uppvisning vid nationaldagsfirandet i Boulognern Gävle, den Juni.


Polishundarna Wasp och Barro med förare finns på plats mellan minigolfbanan och kaféet för att. Fira nationaldagen i Gävle! More than a year ago. Hur firar du nationaldagen ? Avsnitt på den här sidan. Fredag vecka Boll och fritid i Boulognern kl.


Men ja, på nationaldagen gick jag och Emma till Boulognern , för att fira den och vara med och ha aktiviteter med Gävleborna via scouternas verksamhet. Två examen, ett födelsedagsfirande och nationaldagen på det. Utöver min examenscermoni (som var i fredags).


Sushi med Camilla och Pontus i älskade Boulognern. Imorgon lördag på nationaldagen har vi lite ändrade öppettider. Varmt välkomna och besöka oss! Boulognern brukar de grönområde i Gävle kallas som omfattar Gamla kyrkogården i norr, Stadsträdgården i öster, Vall i väster, Regemenstparken i söder och Boulognerskogen i mitten.


De exakta gränserna och vilka parker som omfattas av samlingsnamnet Boulognern variera beroende på vem man frågar. Lottorna är i Boulongern med stabstält och kokvagn. Vi kokar ärtsoppa och har försäljning, som går till kvinnojouren Blå klockan. Information om lottorna, tipsrunda med vinst av en krislåda. Ingen värd från Gävledraget.


Värdar: Jörgen och Gunnar. Onsdag vecka Nationaldagen. Ciceron Ulf Ivar Nilsson håller en stadsvandring med samlingsplats vid rådhuset. Nästa vecka innehåller lite städning, flyttning av klassrum, mentorsdag och skolavslutning. Härliga dagar väntar alltså.


ALLTING ÄR BÄST JUST NU! Synskadades Riksförbund. Vi firade nationaldagen i Furuviksparken där barncancerfonden hade rödanäsan-kampanj. Karusellerna var populärast bland de äldre barnen och för våra minstingar var nog getterna den bästa grejjen på hela stället!


Lördagen innebar för min del möhippa för Caroline! Efter många planeringsstunder var det så dax!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...