tisdag 10 juli 2018

Avgrävd kabel eon

Avgrävd kabel eon

ON Energidistribution har kablar och elanläggningar både över och under marken. För att de inte ska skadas är det bra om du vet var de ligger när du planerar att gräva, bygga eller spränga. Våra ledningar försörjer många med ström, inklusive sjukhus, industrier och varuhus. EON:s kunder blev av med strömmen när en kabel grävdes av på lördagseftermiddagen. Avbrottet registrerades vid 01.


Orsaken var en avgrävd kabel , enligt Eon. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. ON är elbolaget som hjälper dig att spara energi, pengar och på miljön. Vi erbjuder el, gas, värme och kyla.


Nu gör vi vår största satsning någonsin och ställer om till 1 förnybar och återvunnen energi. Min fiberkabel är avgräv vart felanmäler jag det? Har du en tjänsteleverantör och din fiber har blivit avgrävd behöver du vända dig till dem för en felanmälan. Ersättningsskyldighet för avgrävd kabel.


Skadestånd utanför kontraktsförhållande. Re: Vem ska bekosta avgrävd kabel ? De som inte begär kabelutsättning av kabeln blir alltid skyldiga att betala för denna. Det är grävkillen som ska betala kabeln.


Djupet har inte med saken att göra eftersom det kan variera över tid av olika orsaker. En kostnadsfri tjänst som minskar antalet grävskador och förenklar samordning, planering och utförande av bygg- och anläggningsprojekt. Eons kunder var vid tiotiden på måndagen utan ström. Enligt Eon handlar det om en avgrävd kabel som orsakat strömavbrottet.


Skåne när en kabel grävdes av på lördagseftermiddagen. Skanör, Falsterbo och Höllviken. Oskyddad kabel ska ligga nedgrävd med minst centimeter skyddande jord ovanför. Kabel kan dras på mindre djup eller ovanför mark, men ska då ligga skyddad i ett stålrör. En avgrävd kabel kan äventyra människors säkerhet.


Men Banverket är också en av landets största leverantörer av bredbandsförbindelser till teleoperatörer och företag. Så ring först och gräv sedan! Ledningskollen är en tjänst för att minska antalet avgrävningar av ledningar, kablar och annan infrastruktur. Avgrävd kabel klippte elen i Skåne. Den som arbetar med att gräva eller schakta kan använda Ledningskollen för att snabbt och enkelt få korrekta underlag från alla berörda ledningsägare.


Vid klockan var strömmen tillbaka för flertalet av de drabbade. Lena Berglund vid Eons pressjour till TT. Så jobbar vi med nyheter. Kisa var på lördagen utan ström, enligt företaget EON. En kabel har grävts av vid ett arbete i närheten av Dagsbergs skola i Dagsberg.


Eon arbetar på att reparera kabeln och. Strömavbrottet inrapporterades runt halv åtta på tisdagsmorgonen. Eon beräknar ha återställt strömmen till 10. Men då saknade fortfarande personer el, efter att en kabel grävts av. Dessutom kan skadade kablar vara spänningsförande och utgöra en allvarlig fara för grävpersonal och allmänhet.


Det råder oftast inget tvivel om att det är schaktentreprenören som vållat skadan” omgivning. Skador som inträffar inom själva arbetsområdet, vilket så gott som alltid är fallet när en ledning grävs av, faller utanför regelns tillämpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...