fredag 20 juli 2018

Hur låg temp är farligt

Hjärtat kan få allvarliga rytmrubbningar som till exempel kammarflimmer. Då pumpas inget blod ut från hjärtat. Vid grader fungerar inte regleringen av kroppstemperaturen. Vid grader blir de flesta medvetslösa.


Låg kroppstemperatur kan vara farligt om den hamnar under grader. Symtomen med utmattning och frossa tyder på att det är något som inte stämmer i din kropp. Det kan bero på olika orsaker, en vanlig orsak är hypotermi.


Det kan uppstå på olika sätt, till exempel om man blir exponerad av kyla eller av undernäring. Svar: 3grader är en väldigt låg temperatur. Det här behöver utredas av en endokrinolog som kan kolla din ämnesomsättning, ta sköldkörtelprov samt infektionsprov.


Det kan vara skadligt att ha för låg temperatur under lång ti till exempel för de inre organen. Det är allmänt inte bra för kroppen. Den inre kroppstemperaturen hos både barn och vuxna brukar vara mellan och 3grader.


Temperaturen varierar från person till person. Hudens temperatur kan vara både högre och lägre beroende på hur kallt eller varmt det är i omgivningen. Däremot påverkas man indirekt av det obehag och den bristande komfort som för hög eller låg temperatur kan ge.


Den bristande komforten kan öka risken för olyckor. Du har feber när din kroppstemperatur är grader eller högre. Feber är ett tecken på att immunsystemet arbetar på högvarv för att bekämpa exempelvis virus, bakterier eller inflammationer. Kroppstemperaturen brukar normaliseras inom några dagar, utan behandling. Om febern inte har gått över efter fem dagar bör du söka vård.


Hypotermi är farligt låg kroppstemperatur, under ° f (° C). Feber används ibland som synonym för förhöjd kroppstemperatur (hypertermi). Andra symptom som brukar förknippas med feber är låg aptit, illamående och. Feber är , så länge den inte är extremt hög (över °C), inte farlig eller skadlig. Jag har haft låg temp ganska.


Jag låg runt 38-3länge men nu under kvällen har det vänt och blivit till 3istället. Min normaltemp är typ 32-3så nu ligger jag över normal. Har upplevt en del hjärtklappning under dagen också men inget som jag känt varit oroväckande.


Min mamma är här och har koll på mig. Eller låt denna ligga i 39-gradigt vatten (delen som känner av tempen, alltså) och se om den går upp till det. Allvarligare saker som dåsighet, yrsel, bortavaro, ännu lägre temp - ring 1och fråga senast i morgon bitti - men annars Sjukvårdsupplysningen (finns ju flera sådana) 10.


Jag tar ingen medicin för blodtrycket, äter bara Cipramil och Zocord. Nu undrar jag om det är farligt med för låg puls? Hur gör jag för att få upp den?


Vid stillasittande arbete behöver det normalt vara – °C. För det första är människan känslig och upplever obehag även vid små avvikelser från det idealiska termiska klimatet. En låg basal kroppstemperatur (hypotermi) är det säkraste testet för att avgöra en sänkt ämnesomsättning (hypotyreos) och stämmer, med undantag för dem som har en pågående infektion eller inflammation i kroppen (i leder eller muskler, förkylning etc), alltid in. Små barn har svårt att reglera sin temp, man måste lägga till ca om man tempar under armen, bäst är att tempa i rumpan då får du en korrekt temp.


Tycker inte alls du behöver vara orolig, men om så ring sjukvårdsupplysningen! Feber eller pyrexi är ett tillstånd då kroppstemperaturen, som i vanliga fall ligger mellan °C och 3°C, överstiger 38°C. Dock avser feber i strängare bemärkelse endast förhöjd kroppstemperatur i fall där termoregleringen är fungerande, det vill säga vid.


Feber är, så länge den inte är extremt hög (över °C), inte farlig eller skadlig. Datorn har dock aldrig slocknat (utom gång i vintras) pga trolig överhettning, trots att Speccy visade grader häromdagen. Men såhär hög temp är rätt farligt för CPUn har man förstått. Förvara maten rätt så håller den längre. Det kan tyckas självklart men är lättare sagt än gjort, om man är osäker på var olika typer av livsmedel mår bäst.


Vilopulsen är det antal slag ditt hjärta slår per minut när du inte rör på dig. Det här är en ögonblicksbild av hur många gånger per minut som ditt hjärta slår medan du håller på att göra något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...