måndag 9 juli 2018

Kylskåp gasol problem

Vi hjälper dig jämföra pris på produkter och återförsäljare inom vitvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Nordens största varuhus. Enormt utbud av vitvaror från välkända varumärken! ProbleHusbilens kylskåp går inte på gasol.


Det funkade bra på el och även på volt, men när vi vred över till gasol dog det helt.

Kabe safir xl -som jag har problem med kylskåpet , när jag kör full effekt på 220v blir det -grader i frysfacket. Lossa vreden och ta bort skruvar som håller manöverpanelen. Kylskåp Electrolux för gasol och 2volt Det borde nog stå: Kylskåp Electrolux för gasol eller 2volt Jag misstänker att kylen har två system. Ett tradionellt kylsystem med kompressor med tillhörande gas (freon?) som drivs med 220v. Vårt sortiment av Ventus gasolkylskåp har sålts på marknaden under många år och har alla en mycket hög kvalitet.


Design, kvalitet och inte minst tillförlitlighet är viktiga nyckelord för Ventus- kylskåpen. Ett kylskåp har inte heller särskilt hög maxeffekt och borde inte vara känsligt för lågkvalitativ el från en billig inverter men det kan nog bli en större startström då kompressorn drar igång. Det finns också kylskåp som går på gasol men frågan är om det värt det.

Bra att veta om gasol. Gasol och anläggningen. Att söka tillstånd. Lagar och förordningar. Installationsmaterial. Förbränningstoalett.


I vår förra helt nya husbil fanns heller ingen gasol , när vi skulle starta den innan första resan. Då “hördes” felet, en gasolslang hängde rakt ut i tomma intet och var inte fastmonterad. Där har alla kylskåpsägare kunnat rapportera in hur länge som deras kylskåp höll, eventuella problem som de haft och hur nöjda de varit med köpet.


Bästa tillverkare i denna stora konsumentundersökning blev Bosch med poäng av 1(4kylskåp från Bosch utvärderades). Passa på att fynda. Se vilka kampanjer vi kör just nu! Se aktuella rabattkoder här.


Rätt blandningsförhållande av gasol och luft kan vara svåra att förstå. Har du varit ägare av ett gasol kylskåp i många år, kanske man har observerat att det blir svårare att få kylskåpet att tända än normalt, till exempel om det är mycket låga temperaturer i omgivningen. Detta beror på att gasol är tyngre än luft.


På äldre kylskåp brukar det sitta en knapp vid vredet för gasolen på kylskåpets manöverpanel.

Trycker du in den säger det klick. Se till att kranen för gasol till kylskåpet är öppen, brukar sitta på samma ställe som kranar för kök och varmvatten. Matlagning I Sverige är det inte särskilt vanligt att man använder sig av gasol för matlagning i sin primärbosta däremot kan det vara en praktiskt lösning för sommarstugor, camping, husvagnsliv och liknande.


När kylmedel pumpas runt i kylskåpet kan du ibland höra ett gurglande eller bubblande ljud. Kylskåpet kan även ge ifrån sig ett klicklju vilket oftast betyder att kompressorn slås av och på. Surr, vibrationer och andra metalliska ljud har ofta något att göra med rörsystemet och hörs i förbindelse med avfrostning. Gas är farlig och bör helst inte vara i slutna miljöer.


Hur man handskas säkert med gasol. Se alltid till att det finns tillräckligt med ventilation runt omkring kylskåpet. När det gäller gasolkylskåp i hemmet eller i sommarstugan, ska gasbehållaren ligga utanför huset, säger Røseth. Innan du köper ett kylskåp till ditt fordon är det bra att tänka på utrymmet.


Ej Kompletta Takluckor - Delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...