onsdag 22 augusti 2018

Dra nätverkskabel i hus

Vi har Nätverkskabel. Stort urval av aktiva komponenter. Se vårt sortiment av kontakter. Leverans till din dörr på 48timmar!


Dra nätverkskabel i hus

TP kabel brukar man kunna dra genom rören utan hjälp av dragfjädern så det är bara att mata igenom kabeln tills den kommer fram i andra änden. Sedan ska den ju genom plastlocket på telefonuttaget, det gör man enkelt genom att borra ett hål och sedan såga ur en skåra. För att dra ett nätverk med installationskabel kan man göra på två sätt.


Det enklaste (och vanliga) sättet är att sätta upp ett nätverksuttag intill routern, och dra en kort nätverkskabel (med RJ45-kontakter i var ända) från routern till uttagets framsida. Från första routern i stora huset dra en nätverkskabel cat5e till lämplig yttervägg 2) Vid ytterväggen koppla ihop kabeln till en cat5e utomhuskanbel med en nätverksadapter. Borra igenom betongvägg, dra igenom kabeln, och täta hålet. Vidare har det tagits fram en uppsjö redskap för att man skall kunna nå full hastighet och stabilitet oavsett var man befinner sig i sitt hem eller i sina företagslokaler.


Observera att spänningsförlusten kan öka med denna på grund av de tunna ledarna, så vi rekommenderar att använda korta nätverkskablar och montera radiolänken så nära fönstergenomföringen som möjligt. Dra nätverkskabel Jag har inte hållt på så mycket med det här förut men jag tror jag vet ungefär hur jag ska göra. Vid nybyggnationer av lägenheter och hus drar man nätverkskabel och sätter uttag i flera rum.


Vi erbjuder nätverkskablar för alla lösningar. De vanligaste kabelstandarderna Cat. Kabel på rulle för dig som ska dra kabel i hemmet eller färdiga längder för att koppla in datorn. Om du vill dra nätverkskabel till dina apparater i huset finns det några saker att tänka på. Fundera först på vad du har för apparater och hur nära routern de står.


Den utrustning som kommer att behöva anslutas till ditt nätverk är t. TV-apparater och telefoner. Det kan till exempel vara en bra idé att framtidssäkra bygget så att det går att dra mer kabel i framtiden utan att du behöver riva väggen och göra om allt. Dubbla rör är alltså ingen dum idé, du vet aldrig vad du vill installera i framtiden. Börja med att rita en enkel skiss över ditt rum eller hus.


I samband med att jag fick in fiber i huset drog jag nätverkskabel i huset och ut till gästhuset. Jag hade tänkt köpa RJ45-uttag och sätta vid modemet och från dessa uttag ska då nätverkskablar gå till de rummen. Det var lätt att kontaktera med rätt verktyg och instruktion. Du kan själv lätt byta ut och ändra ditt lokala nätverk i huset med kopparkabel. För optisk fiberkabel är det värre.


Dra nätverkskabel i hus

Kabeln ska läggas på åtminstone ett par decimeters djup så att den ligger skyddad och du inte riskerar att gräva av den. IP-tv och IP-telefoni kräver kabel till specifika uttag i mediekonverteraren. Har precis köpt ett hus och behöver dra en nätverkskabel från mellan ett par rum på olika våningar.


Det absolut enklaste vore att dra ut den genom ett fönster och dra den utomhus och in genom en vägg. I en nätverkskabel finns st små trådar som ska in i rätt ordning i nätverkskontakterna. Om en av trådarna hamnar fel kommer inte internet att fungera som det ska. Vi föredrar det senare.


Att dra nätverkskabel och telekabel tillsammans med elkabel är VERKLIGEN inte att rekommendera, och troligen som redan har påpekats totalt regelvidrigt. Grävs slangen av så finns risken att elen leds över till tele- eller nätverkskabeln, med allvarliga personskador som möjlig följd. Man kan koppla enligt kopplingsschema A eller B. Nätverksutrustning och andra tillbehör har vi med oss ifall din router, accesspunkt eller annan utrustning skulle behöva bytas ut, så du får ett snabbare trådlöst nätverk som alltid fungerar. Tryck in sladden samtidigt som du pressar ihop tången tills det säger klick då kabelavlastaren låser fast kabeln.


Sätt i ett 9V-batteri i kabeltestaren och placera de båda enheterna i var sin ände av kabeln. Om alla lampor var för sig lyser grönt är allt som det ska. Det verkar som bara par används i Cat5.


Det är lättare att dra nätverkskabel (RJ45) inne i huset än att dra fiberkabel Ibland börjar vi med installationen inomhus för att sedan dra fibern på din tomt. TV‐apparater och telefoner. Med högtalarkabel i ett vp-rör fungerar millimeter bra och ska du dra till exempel en hdmi-kabel fungerar oftast millimeter. Det finns några olika lösningar på Ullas problem.


Väljer du i stället flexslang bör du fundera på att gå upp ett steg i diameter. Vi drar in fibern i huset. När du är klar med grävningen är det dags för oss att slutföra jobbet. Vi kontaktar dig för att få tillträde till fastigheten så att vi kan göra håltagning och dra in fiberkabeln. Vi monterar och aktiverar även din bredbandsswitch.


Dra nätverkskabel i hus

Viktigt är att mediaomvandlaren är lättåtkomlig och placerad i ett torrt utrymme nära ett jordat eluttag. När man väl bestämt var mediaomvandlaren ska sitta är det lättare att avgöra var på tomten man behöver gräva. Komponenterna man använder i hus ser inte ut som de man använder i maskiner och kraftverk. Detta gav mig visst huvudbry, men man kan lista ut rätt mycket genom att surfa runt på olika webshopper.


Principen är att dra fram el till de platser man vill ha det, med minsta möjliga bök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...