torsdag 20 september 2018

Batterisyra svavelsyra vart köpa

Batterisyra för att fylla torladdade batterier. Jakten på svavelsyra el likn går dåligt. Färghandlarna jag har varit i kontakt med säger att privatpersoner ej får köpa syra, fast jag har läst någonstans att svagare blandning skall vara tillåtet att sälja till privatperson ? Vart köper man egentligen batteri-syra? Man fyller på med destillerat vatten vilket blir batterisyra ( svavelsyra ) under urladdning.


Svavelsyra har sina flesta användningsområden inom industrin. Kallas ofta för batterisyra. Koncentrerad svavelsyra tar upp vatten ur luften, och används därför i vissa sammanhang för att torka luft. Köp kemikalier online hos Barkmans Industri. Vi ger dig personlig service, leverans med budbil i hela Sverige.


Vi har ett stort sortiment av kemikalier för både privatpersoner och företag. Du skall köpa destillerat vatten som blir batterisyra under laddning. Så fyll på med destillerat vatten och ladda batteriet så har du fått batterisyra när det är klart. Destillerat vatten finns på de ställen vi nämnde innan.


Hej, Jag har börjat med silversmide och undrar om någon kan tipsa om vart jag kan köpa svavelsyra eller andra syror? Elektrolyt finns i tre olika former. Den finns i flytande form, i geléform (gelbatterier) och absorberad form (AGM-batterier).


En liter batterisyra från ett fullt uppladdat batteri väger kg. När ett nyköpt batteri skall tas i bruk för första gången måste det aktiveras. Aktiveringen gör man med BATTERISYRA och ej batterivatten. Syran startar de kemiska reaktioner som behövs för att batteriet skall fungera. Denna syra är framförallt till för att fylla upp torrladdade batterier, som levereras tomma.


Syran säljs i specialanpassade plastflaskor med fyllnadspip alternativt med en tratt, beroende på mängd. Starka syror, såsom batterisyra , helt dissocierar i vatten (eller kroppen), så vid samma spädning, är en stark syra mer aktiv än en svag syra. Denna vätska kallas batterisyra eller elektrolyt. Spill av batterisyra neutraliseras lämpligast med något basiskt medel som till exempel kaustiksoda, målarsoda eller ammoniak. Efteråt ska man spola med mycket vatten.


Nu är jag inne på sådant som kanske inte är så lämpligt att ägna sig åt, men kokar man svavelsyran så avgår vattnet först som ånga, därefter syran som vit rök. Får jag inte tag i ny batterisyra ( svavelsyra ) så får det väl bli lite kemilab. En glasskål på gasspis borde funka.


En rostfri kastrull funkar nog inte. För påfyllning av batterier;. Första påfyllning skall vara batterisyra , sedan kan man komplettera med destillerat vatten i vanlig ordning.


Sen jobbade jag i den andra färgaffären o köpte en 5L-dunk, också. I vårt sortiment hittar du kompletta Första Hjälpen -stationer, skåp och väskor med tillhörande refill. Men jag har inte det kvar. Du hittar även kompresser, blodstoppare, sårtvätt, plåster, ögonduschar och mycket mer. Den kromade detaljen som man ska avkroma sänks då ner i en plastbalja med utspädd svavelsyra som har samma koncentration som batterisyra vilken består av svavelsyra och destillerat vatten.


Som elektrod används en blyplåt – den hittar du hos någon skrotfirma (eller på grannens skorsten …). Elaine Patterson, 3 fick en chock när hon fick syn på de populära leksakerna i badet med sin fyraårige son. De började nämligen spridas batterisyra i badvattnet.


Att det läcker ut batterisyra ur produkter som är ämnade för små barn är skrämmande, säger hon. Det finns vissa som är skitenkla att framställa och t. Problemet med batterisyra tror jag risken är att folk kastar det på varandra i ansiktet, vilket har hänt lite utomlands och säkerligen inom landet också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...