måndag 1 oktober 2018

Hur länge räcker gasol i husvagn

I fordonet eller dess närhet sker det här via Bluetooth och längre bort via sms. På så sätt kan man kontrollera hur mycket gas som finns kvar och hur länge den räcker , oavsett var man befinner sig. Upp till fyra smarttelefoner eller surfplattor kan få informationen samtidigt.


Hur länge räcker gasolen i en husbil, husvagn , stugbil? Den frågan är lite som “ hur långt är ett snöre? Helt omöjlig att svara på eftersom det helt och hållet beror på användning.

På vår första lite längre (tre veckor) septemberutflykt räckte den första 5kg-flaskan dygn och den andra sex dygn. Använde värme i snitt 2-ggr per gasflaska. Nu undrar jag om det finns någon som vet hur länge en stor gasolflaska (450g;800ml) räcker för två personer under normal användning. Vi kommer använda den vid frukost lunch och middag. Jag har provat den mindre gasolflaskan och om jag inter minns helt fel så räckte den ung.


Men jag tog tuber med mig för jag var nybörjare med gas och visste inte riktigt hur länge en tub skulle räcka. Har man inte testat tidigare får man bära lite mer men jag tror att ni måste klara er på 4st 2gr tuber och då ska det bli gas över. Det behöver sällan bekymra sig om, inte på sommaren i alla fall!

Den gasolflaska som de flesta fordon är utrustad med kan räcka i flera månader. Det som drar är kylen, spisen, ibland varmvattnet och värmen. Eftersom behovet av värme är mindre på sommaren går det åt mindre gasol.


Svar: Det beror på vilka apparater som du skall ansluta. Titta på typ- skylten på din förbrukare, där står hur många gram per timme den tar vid full effekt. Gasol i husbilen gör underverk för bekvämligheten, men är samtidigt förenad med risker. Varje år orsakar gasol flera otäcka olyckor och det gäller att hantera den med respekt.


Gasolflaskor är brandfarliga och genom att se över och kontrollera dem regelbundet, kan du undvika brand och explosion. För kyl och matlagning räcker en Pupp mot en månad för oss. Kör man värme och varmvatten så är det svårt att beräkna. En husvagn fattade eld under färd på Ei höjd med Hogstorp på.


Men om du vet med dig att din husvagn eller husbil är i topick, så kan det räcka med. Vi var till Portugal i vintras och stog på camping (el) i veckor och ställplats eller fricamping ( gasol ) veckor och gjorde av med sammanlagt stycken P 10-flaskor. Jag gjorde av med en tub (230gr) på min fjällvandring förra året,dagar, försiktigt med pådrag och vindskyddat läge spar gas.


Gasol är energirik, miljövänlig, giftfri och fri från föroreningar. Att koka upp en liter vatten med hjälp av gasol tar endast 2—minuter. Frågan är hur många personer ni ska grilla åt.


Tittade på Cadac men då vi är en hel familj valde vi bort den.

Tar lite mer plats men vi kan både laga gratäng i den samtidigt som vi grillar. Köpte också slang och en fem kilos tub som räcker hela sommaren. Gasol är ett säkert, miljövänligt och effektivt bränsle bara man vet hur man ska hantera det, säger, Anders Rogstedt, affärsområdeschef på AGA Gas.


Fick en enklare gasolgrill av min farsa i julklapp som vi skulle ha till den nya altanen som vi skall bygga om ett par veckor. Skall nu sätta ihop grillen och funderade då över gasol till grillen. Göteborgsområdet och hörde att hornbach och bauhaus sålde egna märken på gasolflaskor. Men det går inte att förneka att tekniken går framåt så att det kan finnas anledning att se vad som blivit bättre sedan gasolanläggningen installerades.


Cistern En behållare som är konstruerad för a tt innehålla vätska eller kondenserad gas i vilken gastrycket ovan Vid normal användning av gasol på sommaren, matlagning och kylskåp hur länge räcker en gasoltub Ppå 25. All förbränning fodrar luft och för att förbränna en mgasol krävs mluft. Flaskorna gasolen förvaras i uppfyller mycket höga krav på säkerhet och gasolen kan förvaras i dessa under obegränsad tid utan att förstöras. Ofta resulterar dessa olyckor i bränder och brännskador. Denna broschyr vänder sig till dig som på något sätt handskas med gasol i din hem- och fritidsmiljö.


Broschyren ger information om gasolens egenskaper och vägledning kring hur du ökar säkerheten vid användning av den. Appen heter ”Wsystem” och i denna får du en översikt över din förbrukning och ser hur länge kvarvarande gasol räcker. Du kan koppla upp till olika W8-vågar till appen och ge dem individuella namn så det blir enkelt att hålla reda på dem. T ex ”Husbilen”, ”Stugan”, ”Grillen” etc. Fungerar gasolen ska det inte bubbla kring läckagetestaren.


Allmän invändig besiktning. Titta genom alla detaljer invändigt med hjälp av en ficklampa. Hur sliten är klädseln, inredningen, köksdelen och toaletten?


Motsvarar skicket det begärda priset? Använd även näsan här – det ska lukta friskt och fräscht inne i husvagnen. I ett hushåll får det inte finnas mer än liter gasol, uppdelat på max två 30-litersflaskor.


Börjar det brinna så kan man försöka stänga av tuben genom att närma sig den från motsatta sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...