måndag 24 december 2018

Bilder till bildstöd

Bilder till bildstöd

Prova StayFriends gratis medlemskap! Planera återträff md klassen. Träffa vännerna igen! Hitta dina skolkamrater. Utforska Pernilla Janssons anslagstavla Bildstöd på Pinterest.


Bilder till bildstöd

Visa fler idéer om autism aktiviteter, skola, utbildning. Många av bilderna som används på bildstod. Jag hoppas att detta inspirerar till att börja utforska användandet av bildstöd av olika slag.


Välkommen till Bildstöd. Bildstöd är en fri resurs skapad av DART kommunikations- och dataresurscenter i arvsfondsprojektet KomHIT. Utforska Helena Clevös anslagstavla Bildstöd Förskola på Pinterest.


Det här med bildscheman och bildstöd kan kännas både förvirrande och svårt att komma igång med. Men ibland är det bättre att tänka mindre och helt enkelt bara testa. Man kan nästan alltid ändra sig längs vägen, och ofta, ofta gör bilderna en sådan otrolig skillnad för att minska frustration och utbrott att när man väl har börjat vill man aldrig sluta.


Ladda ner gratis bildstöd. Klicka på schemat du vill använda och spara sedan ner till din dator och skriv ut. Det betyder att det är förbjudet att använda bilderna i kommersiellt syfte. Upphovsmannens namn finns i bildverktyget, i varje bilds tilläggsuppgifter.


Så här uppger man bildens källa och upphovsman. Bilderna kan också bearbetas. Mera information om licensen och de lagtekniska definitionerna hittar du på licensens officiella webbplats. Du kommer väl också ihåg upphovsrätten när det gäller bilder du laddar ner från nätet, dem får man inte publicera eller sprida utan tillstånd. Se hela listan på papunet.


Om bildbanken saknar bilder som du behöver kan du föreslå nya bilder här. För att ta fram bilder letar jag på som är en guldgruva när det gäller att ta fram bra bildstöd. När jag kommer till avdelningen pärlor fastnar jag dock. Appen kan användas av personal på förskolan och för elever upp till högstadiet då det går att anpassa funktioner och bilder utifrån barnets.


Bilder till bildstöd

Här är länk till tavlan. Jag kan även rekommendera ”Ritade Tecken” till barn som använder teckenspråk eller TSS. Det går att abonnera på tjänsten hos SPSM.


Arbetsterapeut-Matilda och psykolog-Linnéa tipsar om olika former av kognitivt stöd - strategier och hjälpmedel som avlastar hjärnan. Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Sök bland skolkataloger, klasskort och minnen. Sätt igång nu direkt! Grannskap: Minnen från skolan, Klasskort, Återträffar!


En fördel med att använda bilder som kommunikationsstöd är inte bara att det kan hjälpa till att konkretisera – det stannar även kvar. Jag har tidigare visat materialet Såhär vill jag ha det i skolan och vill visa några andra exempel på hur man kan använda bildstöd som ett kommunikationsstöd. Att använda bilder som ett komplement till det talade ordet kan ge både trygghet och en känsla av sammanhang. Det finns flera olika mallar att utgå ifrån Till skillnad från de licensierade bildsystem som traditionellt används i kommunikationsstö är alla bilder som finns att hämta i Bildstöd fria.


Jag är en änglamamma till min lilla dotter Ida och jag är mamma till min underbara dotter Tilde. Familjen är mitt allt. Du får gärna komma med förslag till innehåll! Inga kommentarer: Skicka en kommentar. Behov av bildstöd kan vara övergående, innan eleven utvecklat talat språk men bör användas som förståelsestöd en längre tid.


Bilder till bildstöd

Ett foto visar en specifik sak, plats, person eller aktivitet. För att bilden ska förstås utanför den närmaste kretsen behövs en text som förtydligar vad fotot visar. Gratis bilder och filmer som du kan använda överallt Pixabay är en levande community för kreativa människor som delar upphovsrättsfria bilder och filmer med varandra. Du skapar ett konto och plockar ihop det du vill, det är både enkelt och gratis.


Allt material publiceras under Pixabays licens, vilket gör det tryggt att använda det utan att behöva be om tillåtelse eller ange konstnärens namn - även i kommersiella syften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...