måndag 10 december 2018

Bygga vattenfall i trädgården

Bygga vattenfall och bäck. Om man har en mycket liten trädgård eller inte vill ha en damm, men ändå skulle vilja ha lite rinnande vatten kan man bygga ett vattenfall utan synlig damm. Man kan nästan säga att detta är en variant på ett vattenstensarrangemang. Utgångspunkten är en balja med galler som grävs ned.


Om du vill göra något extra av ditt vattenfall kan du plantera några vassväxter som dels är dekorativa, dels hjälper till att hålla vattenfallet fritt från alger eftersom de tar upp en del av den näring som med tiden lagras i vattnet. Plantorna ska bara klämmas fast mellan stenarna så att de inte förs bort av vattnet.

Ge din trädgårdsdamm det lilla extra. Vattenfall till trädgården - en annan bra idé! Vi har formgjutna vattenfall och bäckfåror i flera material som gör det enkelt.


Vill du ha det strikt och modernt finns det bäckrännor och vattenfall i rostfritt. Gummiduk ger dig möjligheten att bygga en bäck precis som du vill ha den. Vilken pump du ska använda till ditt vattenfall beror på vilken höjd det.


Framför allt behöver du en pool, en pump och tillgång till el. De behöver lite utrymme.

Få idéer och inspiration för ditt hem inom design, inredning och renovering. Ett vattenfall ger ett härligt ljud och trevligt intryck i trädgården. Det finns färdigformade vattenfall som du lätt kan koppla till din färdigformade damm eller mindre damm, byggd med gummiduk. Det går bra att bygga ihop flera vattenfall med varandra för att få ett personligt avtryck. Dekorativa vattenfall för trädgården.


Detaljerade instruktioner på hur man gör ett vattenfall i trädgården med sina egna händer. Analys av skeden av bygg -eller i den detaljerade tillvägagångssätt. Installera vattenfall i trädgården.


Vill du göra någonting dramatiskt och pampigt med din trädgård ? På BAUHAUS har vi dammdukar i en mängd olika varianter och sorter! Med våra dammar kan t. En stilla rinnande bäck ger ifrån sig ett försiktigt porlande ljud som tycks ge trädgården extra liv. Kraftigare vattenljud kan skapa en spänningskänsla och dölja buller och oljud från omgivningen. Ett stilla vattenblänk och ett rofyllt porlande gör trädgården vilsam och perfekt.


Så här bygger du själv en damm – steg för steg. Det skulle också bli någon form av ett litet vattenfall med en pump i dammen, därför passade det. Det här är ingen veteskaplig beskrivning av att göra vattenfall, den bygger mera på erfarenhet.

Jag vet att ni är många som är nyfikna på hur vi gjorde när vi byggde vårt utegym så här kommer en beskrivning av det. I vår familj är det mannen som är duktig på att bygga , både när det kommer till att tänka ut konstruktionen och sedan utföra själva bygget, så det är han som ska ha all cred för det fantastiska utegym som vi nu har i vår trädgård. Eld har nästan en magnetisk dragningskraft, så bygger du en eldstad i trädgården , får du en mysig samlingsplats. Få inspiration till att bygga en eldstad här. Ha en tillräckligt kraftig pump, som klarar av att pumpa runt vattnet.


Välj en pump efter den kraft ni önskar på vattenfallet, ju större effekt, desto större vattenfall. Det är viktigt att ha en filterpump om man önskar ha växter samt fiskar, då denna håller dammen ren. Vatten i trädgården är jättekul för unga och gamla.


Dammet får en kreativ prägel med ett bablande vattenfall. Du kan bygga den dekorativa höjdpunkten. Alla hus är placerade intill varandra och det finns bara lite utrymme för var och en av dem. Det här är en bok om att ha vatten i trädgården och vänder sig främst till nybörjaren som vill bygga en damm, en bäck eller ett vattenfall i sin trädgård och att.


Vattnet ger en extra dimension åt en trädgår bidrar till lju speglingar och rörelse. Allt är gjort för hand med enbart spade, skottkärra och vattenpass. Totalt har jag grävt och forslat bort fem ton jord och san och det gick åt åtta ton.


Sätt i vattenväxtkorgar och plantera i särskild lera. Vanlig jord fungerar inte. Karpfiskarna ruda och elritsa kan vara alternativ. Att bygga ett stenparti från grunden betyder också att inga stenar får läggas lösa ovanpå jorden.


När allt fyllnings arbete är klart bör två tredjedelar av stenen ligga under markytan. Eftersom så stor del av stenen ska döljas i marken kan man i princip säga att inga hanterbara stenar är för stora för ett stenparti. Letar du efter dammprodukter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...