onsdag 5 december 2018

Sånger om känslor förskolan

Har fått förfrågan av några stycken om sångkort b. Inger som undrar om jag hade några. Och givetvis har jag ett lager med dom också. Sånger och ramsor Avdelningen Myran på Torsångs förskola i Borlänge har skapat ett dokument med vanliga och ovanliga sånger och ramsor för oss inom förskolan. De är hela 1(!) stycken och finns samlade här. Information om Bolibompa: Sånger - Arg- sången.


Sånger om känslor förskolan

Kan ses till Ons okt (månader kvar) Mer om programmet. Se hela listan på jagvillveta. Förskolan ska sträva efter att varje barn 1. Utforska Maria Hallings anslagstavla Tema jaget på Pinterest.


Visa fler idéer om tema, förskoleidéer, förskoleaktiviteter. Besluta om saker : rösta och diskutera. Visa upp era fynd och vad de heter (ex lingonris och blåbärsris) Sjunga! Ha med små saker eller sångkort som barnen får.


Sånger om känslor förskolan

Utgå från frågorna ni har valt. Prata med barnen om sagan. När ni känner er klara med sagan går. Antekna barnens kommentarer och reaktioner. Avsluta med att hålla om varandra och sjung en sång.


Så här står det bland annat om förskolans värdegrund i Lpfö98. Jag tycker om dig, jag tycker om dig! Aouh, puss och kram! Nästa sång handlar också om uttryck för känslor, i det här fallet för en farfar.


Sånger om känslor förskolan

Barnet ifråga sken upp som en sol när farfar kom på tal. Detta skedde både på förskolan och hemma (intygade vårdnadshavarna). Då kommer en katt och vill vara med.


Men det får han inte. Det är mitt torn, säger nallen. Jättedum, säger katten. Om hur arg och ledsen man kan bli när man ska leka tillsammans. Så här under fliken sång och ramsor kommer vi presentera de olika sånger och ramsor ert barn fått lära sig på sin hemvist.


Att sång och musik sedan länge har en viktig roll i förskolan är inte svårt att förstå. Både att lyssna på musik och att skapa egen musik med instrument och röst påverkar såväl kropp som knopp. Musik används mest för en trevlig stund eller som en slags hjälpgumma till att utveckla andra ”viktiga” kunskaper. Och musikalitet betraktas som en medfödd talang. Och tänk samtidigt som Alfred besökte förskolan kom även Tomtefar.


De intressanta mötena finns dokumenterade på anslagstavlan i tamburen. Den blyge konstnären inspirerade en grupp barn att jobba med känslor. De gjorde en liten föreställning och bjöd in alla till teaterrummet.


I en glänta i skogen ligger förskolan Djuris. Här går kompisarna Ull, Satsumas, Flöjt och Fiolin. De har spelat in hälsningar som handlar om känslor.


Titta på dem och känn efter: hur känns det i din kropp när du är arg eller glad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...