torsdag 7 februari 2019

Koppla varvtalsregulator atraktor

Så här installerar du en varvtalsregulator version-H i din A- traktor för att få den laglig med alla växlar tillgängliga. Denna film är i sammarbete med Loh E. Var och en förstår varför en mängd olika sätt att koppla ur denna växellåda uppfanns. Naturligtvis så att det inte gick att se hur eller om urkoppling skett. Modernare bilar som ombyggs till A- traktor har motorer som kan varvas väldigt högt, behöver ändå varvtalsregulator för att inte gå för fort.


D-versionen innehåller dock inte alla funktioner som krävs för A- traktor , se H-versionen för detta. Varvtalsregulator, D-version för bl. En varvtalsregulator begränsar varvtalet på motorn och på så sätt kan man begränsa hastigheten i t. Bilspecifikt nedan efter tillverkare: Volvo. Fästet är komplett med distanser för kardanbultarna och monteringsanvis.


För att styra fläkten externt så kopplas potentiometern bort och ersätts med en varvtalsregulator av önskad typ. En med fasta steg eller en steglös. Detta så att motorn inte ska stanna helt, och på det viset fungerar fortfarande styrservo och bromsservo. Mäter både hastighet och varvtal, vid rätt installation kan den godkännas av besiktning till A-traktor Kopplas till generatorns utgång för varvräknare(vissa bilar) eller till tändspole för att mäta varvtal, och till induktiv givare på drivaxel eller framhjul för att mäta hastighet. Ja, att ha denna typ av varvtalsregulator är helt lagligt.


Kontrollera dock alla övriga villkor som finns för A-traktor om du skall besikta. Vi rekommenderar starkt att ta kontakt med det bilbesiktningsföretag du tänker anlita, berätta hur du tänker göra, så får du nyttig information. Korta tumregler vid val av varvtalsregulator för bensindrivna bilar : 0. Den passar alla bilar. Från den maj måste alla a-traktorer besiktas var 24:e måna annars blir det körförbud. Vi har hängt med Jimmy Lindqvist när han visade upp en BMW hos Opu.


Detta kan vara för att i en A-traktor begränsa hastigheten i kombination med spärrade växlar. Visar hur min varvtalsregulator fungerar :) Skip navigation Sign in. Volvo Duett A-traktor Start Varvregulator Muffin. Hur man kopplar ledslinga - Duration: 1:59. Widor 27views.


Då kopplar man en relä-box med fyra reläer på kablarna som går till spridarna. Man kan alternativt styra gaspedalens signaler via ett dubbelrelä. Man använder så en ”extra gaspedal” som kopplas parallellt. Avsikten med denna modell är att kunna mäta och reglera på hastighet i stället för bara varvtal på motorn.


Relä för montering av varvtalsregulator. Används för att avlasta regulatorn i de fall det går mycket ström till tex. Ej obligatoriskt men rekommenderat. Välj vid beställning om den ska kopplas till tändspole eller ej. Min fråga är alltså finns det någon typ av strömbytare eller liknande man kan koppla.


Nu finns produkten i kundvagnen. Bensin-motorer och Diesel-motorer, även dieslar med ”common-rail”. A-traktor är ett motordrivet fordon bestående av ombyggd bil, som är inrättat att dra andra fordon eller arbetsredskap och ska vara utrustad med kopplingsanordning. A-traktorreglerna grundar sig på gamla regler för traktorer och kan i vissa fall missuppfattas då det på senare tid i och med inträdet i EU kommit nyare regler för traktorer med indelningen traktor a och traktor b. Tjena, skulle behöva lite hjälp med en jeep som ska reggas som a-traktor. D Låderna är alltså spärrade och klara, så problemet är att jag inte får tag på någon varvtalsregulator till en B1 så som det är just nu kommer motorn att gå på fullvarv.


Nästa år införs besiktningskrav på alla A-traktorer – en stor förändring för många unga förare. Under tisdagskvällen svarade Transportstyrelsens expert Hans Cassepierre på era frågor. Vilken varvtalsregulator är bäst? Standard”-regulatorn utvecklades först, och har förbättrats efter hand under åren. LÄS MER: Skillnaden mellan epa- och A-traktor.


En bil som har fått växlarna spärrade och högsta hastigheten begränsad. En A-traktor ska vara konstruerad för en högsta hastighet på kilometer i timmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...