tisdag 5 mars 2019

Fiber eller ej

Att för en ny ägare dra in det vid ett senare tillfälle kommer att vara betydligt dyrare, och naturligtvis något som man kommer att ha i åtanke när man budar. Anslutning eller ej är väl i praktiken en kostnadsfråga. Den femte generationens mobilnät, 5g, handlar om mer än högre hastighet, större kapacitet och kortare svarstider.


Fokus denna gång är inte hushållen, även om de kommer att kunna dra nytta av de nya funktionerna i allt från distanssjukvård till realtidsspel med mycket hög kvalitet. Vi har Telia Öppen fiber i området, men grannhuset som tidigare avstod kan nu inte få besked om leveranstid eller pris. De tar alltså inte ens emot en beställning!

Att konkurrenter skulle dra in fiber i ett redan inmutat område tror jag inte på. Man ska nog vara beredd att fortsätta med ADSL i ganska många år om man avstår fiber nu. Fibrer kallas de kolhydrater från växtriket som inte bryts ner vid matsmältningen, utan når tjocktarmen i stort sett opåverkade. Fibrer finns till exempel i grönsaker, frukt, rotfrukter, bönor och linser samt i brö flingor, gryn, pasta och ris av fullkorn. Vi behöver alla fibrer som gör att tarminnehållet blir mjukare och lättare kan passera genom att det binder vatten.


Därför är det viktigt att också dricka mycket vatten så fibrerna fyller sin funktion. För den som har känslig mage kan för mycket fibrer ge just de problem som du beskriver med gas, kramper och eventuell diarré. Ditt fasta nätverk via kabel kan fortfarande vara det mest praktiska i många fall.

Fiber till villan viktigt val. Har du till exempel en nas så ansluts den för det mesta med kabel. Annars kan det gå småsegt. Bokstaven på slutet (x) anger generationen.


Se hela listan på pcforalla. Prylar du har idag kör med största sannolikhet antingen 802. En router med stöd för 802. Men det handlar om maxkapacitet, alltså hur många enheter du kan koppla upp samtidigt. Det rör inte om hastigheten vill varje enskild pryl.


En ny standard med namnet 802. De ska ge ännu högre bandbredd och bättre räckvidd och stabilitet än 802. Läs mer: Wifi – allt om nya router-standarden Tycker du dessa beteckningar är krångliga att hålla isär? Då har du tur, Ieee beslutade un. Wifi använder sig av olika radiofrekvenser.


De flesta routrar i dag kör två frekvenser, GHz och GHz. Prylar med ac-wifi kör på GHz medan prylar med n-wifi kan köra på bägge. En del nyare routrar är så kallade trippelbandsroutrar.


Det innebär att de har ett extra GHz-band att använda.

En annan sak att tänka på att högre frekvens innebär lägre räckvidd. Avstånd till routern och hinder emellan, till exempel innerväggar och tak, försvagar signalen och prestandan rejält. En del routrar har en funktion kallad beamforming.


Det funkar bara om även mottagande enhet stödjer mu-mimo, vilket få hittills gör. Men det kommer bli allt vanligare, och ger stora fördelar. Det kan förbättra räckvidden en hel del. Så det kan vara bra att komma upp när du köper en router.


Den använder ett helt eget frekvensband på GHz och kan leverera enorma hastigheter, över en gigabit till en uppkopplad pryl! Det är snarare ett komplement för sådant som trådlös dockning och 4k-video. Vill du ha garanterad bra, snabb wifi i ett stort hem kan det behövas att du förutom router investerar i lite extra utrustning.


En separat åtkomstpunkt är en wifi-sändare som inte har routerfunktioner, utan som du ansluter till en befintlig router med nätverkskabel. En wifi-förlängare (extender) är en enhet som tar emot befintlig wifi-signal, förstärker och skickar vidare så att du får bredare täckning om du är långt från routern. Slutligen har vi homeplug, som skickar data via hemmets elnät så du slipper dra ethernet-kablar överallt. Senaste trenden inom hemnätverk är så kallade meshrouter-paket.


Det är ett paket med två eller fler enheter som du placerar ut i hemmet. En ansluter du till bredbandsuttaget som din router, och de andra enheterna blir wifi-förlängare. Mesh-enheter har lite extra teknik som gör att du kan bygga på med fler enheter efterhan samt flytta dig mellan rummen och din dator eller mobil ansluter automatisk till den närmsta enhetern.


De är också för det mesta enklare att installera och konfigurera än de flesta wifi-förlängare. Under lång tid har man propagerat för vikten av att äta fiberrik mat men nu ger man följande råd till oss md IBS Överdriv inte konsumtionen av grova, så kallade olösliga fibrer (cerealier, kli). Med fiber kan du komma upp i hastigheter omkring gigabit per sekun även om ingen köper så höga hastigheter i dag. En annan fördel är att fiber är stabilt och fritt från störningar. Med fiber påverkas inte uppkopplingen av åskväder, stormar, avstånd eller att många använder uppkopplingen samtidigt.


Close Felaktigt användarnamn eller lösenord! Glömt ditt lösenord? Corning Glass Works i USA de första optiska fibrerna som kunde användas praktiskt utan stora signalförluster.


Jämför priser på bredband via fiber. Hitta bästa priset på fiber bredband just nu. Hej nu är dom på våran mark och gräver fiber och vi har ej fått nått erbjudande om ersättning,tills jag sa att dom får ha wifi över våran mark. Avdragslexikonet för företag vänder sig främst till dig som bedriver enskild näringsverksamhet eller ett handels- eller kommanditbolag.


Dem skickar ut tekniker som tittar på det. Samma dag som tekniker kommer, hör Bahnhof av sig och säger att ip-only stängt av fibern pga obetald faktura, som jag inte ens har fått. Utöver detta så skulle mina föräldrar få fiber draget till huset, ip-onlys service visar sig igen, dem gräver upp tomten in till huset för att dra in fibern , när dem isär klara ska dem fylla igen diket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...