måndag 29 april 2019

Höjd häststaket

Ta höjd för det när du sätter upp staketet! Tänk igenom hur stora eller små hästar du ska ha i hagen och anpassa höjden på band och staket efter det. Små ponnier lär sig snabbt att krypa under ett staket avsett för stora hästar, säger Rolf Byström. Med rätt metod och rätt material så håller ditt staket hur länge som helst.


Kom ihåg dessa gyllene regler så slipper du göra om det efter fem eller tio år.

Derby staketets höjd och antal slanor kan anpassas till just dina behov. Stolpavstånden är alltid meter. Höjden och antalet trådar är endast en rekommendation.


Storleken på djuren ska naturligtvis avgöra den aktuella höjden på ditt stängsel. Bestäm den korrekta höjdenpå stolparna utifrån stängslets höjd. För ett stängsel upp till meter räcker en stolpe som är m. För stängsel upp till m, rekommenderas en stolpe som är minst m. En enkel vägledning kan vara enligt följande: trådhöjder blir gånger stängselsträckan.

Ett enkelt exempel: Ska du stängsla km med två trådhöjder behöver du ha ett stängsel aggregat som klarar minst km (km x 5). Elstängsel finns som trå band eller rep. Plaststaket är oftast nästintill underhållsfria. Ta hagens omkrets gånger antalet trådar du behöver på höjden. Två trådar passar hund och nötkreatur.


Tre trådar passar kanin, vildsvin, katt, får, gris och häst. Kommer du ofta och relativt enkelt röja för ogräs och sly under stängslet? Upplands Natur har lång erfarenhet av staket till hästar och kan projektera och montera häststaket i valfri höjd och med valfritt antal slanor.


Köp staket på Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Här hittar du produkter från bland annat Jabo och Plus. Horserail är framtidens sätt att stängsla in på bästa sätt. Ett av världens säkraste och mest hållbara häststaket.


Det används och rekommenderas av ledande stuterier och veterinärer i hela världen. Trä plast kompositstaket är ett perfekt alternativ till trästaket eller staket av tenn. Exceptionell hållbarhet och hög kvalitet.

Optimala stängsellösningar - Stangselexperten. Det vanligaste avståndet är cirka 1centimeter. Ska du bygga ett högre staket bör du välja 1x 1millimeters dimension på stolparna. Spjälorna är staketets ”utfyllnad”. Den klassiska färgen på ett villastängsel är mörkgrön, men du kan också välja ett olivgrönt, svart eller varmförzinkat stängsel.


Det svarta nätstaketet passar extra bra runt modernare hus och trädgårdar, och blir extra snyggt kombinerat med en smidesgrind. I Granngårdens sortiment finns ett brett utbud av produkter för dig som vill bygga elstängsel. Vi har ett stort sortiment av olika nätstaket såsom stängsel för villa och industri och trädgårdsstängsel, och ett brett utbud av smidesstaket och stålstaket.


Hos oss hittar du trästaket, spaljéer och bullerplank. Det liknar ett vanligt staket – men är det inte. Träet är inte tryckimpregnerat och alla organiska lösningsmedel har ersatts med rena naturprodukter.


Så här bygger du ett riktigt naturligt staket – steg för steg! När det gäller ett staket av sedvanlig utformning och höjd omfattas dessa för det första inte av bygglovsplikt. Olika kommuner kan dock ha lite olika regler angående hur staketet får utformas.


Gemensamt gäller dock ett krav på sk. Det kommer upp så många olika trådar om fördelar och nackdelar med olika sorters staket att det är en ren djungel att söka på forumet för att få svar på sina frågor eller uttrycka hur man själv tänkt med de staket man har. Hur många meter stängsel?


Därför ville jag starta denna tråden så vi får lufta tankarna och dela. De har en höjd på ca 3-fötter och de används huvudsakligen som dekorativa staket. Allt är tryckimpregnerat Allt eller inget Säljes till högstbjudande Paddock Häst Staket Trav Inhägnad Inhägnat.


Webbläsaren du använder är diskad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...