måndag 15 april 2019

Induktionshäll

Hos MediaMarkt hittar du ett stort utbud av det senaste på elektronikmarknaden. Köp online eller hämta i varuhus inom minuter. Ta del av vårt stora sortiment!


Missa inte våra otroliga kampanjer. Beställ online för snabb leverans. Jobbar du hemifrån? Passa på nu och beställ online! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Gratis att använda! Högkvalitativa vitvaror till låga priser - Se utbudet av Hällar här. Med en induktionshäll kan du laga din mat snabbt och säkert, i stället för att behöva krångla med en vanlig långsam häll.


Du kan koka upp pastavatten i en tvåliters kastrull på bara några minuter. En induktionshäll fungerar genom att den har en elektrisk spole under kokfältet, som bildar ett elektromagnetiskt fält. När hällen används, så överför det elektromagnetiska fältet värme till en kastrull eller stekpanna av järnhaltigt material. Hällar med induktionsteknik värmer upp kastruller och stekpannor med magnetteknik. Induktionshällar – för snabb uppvärmning.


Det är den snabbaste typen av uppvärmning som på bara några minuter når rätt temperatur. Magnettekniken gör att värmen skapas i botten på kastrullen eller stekpannan, plattan blir inte varm. Har du tröttnat på att vänta på att vattnet ska börja koka?


Eller att smöret ska smälta så du kan steka? Visst skulle det vara skönt att slippa vänta på att få börja med maten. Att bara lägga smöret i stekpannan, hämta det du ska ha i kylskåpet och voilà (!) smöret är smält!


Det som låter som en dröm för många, är verklighet för dem som redan köpt en induktionshäll. Med en vanlig, traditionell spis värms värmeplattan först upp och överför sedan värmen till kastrullen. Via magnetism överförs istället värmen direkt till kastrullen.


Induktionshäll

På så vis är det bara själva kastrullen som blir varm och det är därför väldigt lätt att reglera värmen på en induktionshäll. Skruvar du ner värmen när vattnet kokar, så reagerar den direkt. Se hela listan på bast-i-test. Ja, men idag är de flesta kastruller anpassade till induktionshäll ar.


På bilden nedanför ser du vilka kastruller som kan användas och vilka som intekommer att fungera. Här ser du vad som fungerar på en induktionshäll - och vad som inte gör det. Som du ser fungerar de allra flesta kastruller till induktionshäll en. Det som inte framgår av bilden är att det gäller nya kastruller i rostfritt stål, alltså alla äldre kastruller är tyvärr inte kompatibla med hällen.


För att vara på den riktigt säkra sidan kan du enkelt undersöka om kastrullen är kompatibel med en induktionshäll genom att hålla en magnet mot grytan. Blir det en kraft mellan magneten och kastrullen kan du använda grytan på en induktionshäll Finns denna symbol på kastrullen betyder det att den kan användas på induktionshäll. Den största anledningen är tiden. Idag vill vi gärna att saker ska gå så fort som möjligt, i alla fall de tråkiga. I de flesta familjer är det mycket som ska hinnas me även efter en lång dag på jobbet eller i skolan.


Då är det skönt att slippa att spendera onödig tid på matlagning. En annan anledning är säkerheten. Plattarna blir inte varma som på vanliga spisar. Här är det bara själva kastrullen som värms upp, så när du tar bort den är inte plattan så varm, vilket är en stor fördel när man har småbarn.


Induktionshäll

Dessutom - när du tar bort kastrullen från plattan, stänger värmen av sig direkt. En tredje anledning är ekonomi. Genom att inte behöva värma upp en platta och halva spisen först, sparar du energi och får en effektivare användning av din elförbrukning.


Det är viktigt att du har behörighet om du ska montera induktionshäll en själv. Du får utföra installationen s. Laga mat som ett proffs på en induktionshäll. Detta gör att matlagningen kommer att gå mycket fortare. Tillbehör spishäll. Inspiration spishäll.


Med en bra induktionshäll går det lika snabbt att koka upp vatten i jämförelse med hur snabbt vatten värms upp i en kaffekokare. Däremot drar en induktionshäll lite mer el än en vanlig spis. Men detta kan vägas upp mot den tidsbesparing du gör. Och tid är som bekant numer en dyrbar vara.


När du väljer induktionshäll ska du utgå från dina matlagningsvanor. Spisen är kökets hjärta, oavsett om den har induktionshäll, keramisk häll eller är en gasspis. På senare år har dock induktionshällen blivit det populäraste valet tack vare den elektromagnetiska tekniken som genererar och överför värme direkt till kastruller och stekpannor.


Touch-panel, barnsäkert lås. Spisar med induktionshäll alstrar starkare magnetfält än andra spisar. Fälten är dock inte så starka att det finns vetenskapligt grundade misstankar om hälsorisker. Vi strävar efter att ge dig den bästa servicen till det bästa priset. Vi hjälper dig jämföra pris på produkter och återförsäljare inom vitvaror.


Vi installerar gärna åt dig - Se utbudet av alla Hällar här. Spisplatta effekt – Sök efter kvalitetshem nära dig på Mitula. Elektriska spisar kan dock bli varmare än 3grader, men det tar mycket längre tid för plattan att svalna, från en hög till låg värme eller tvärtom.


I spisar med induktionshäll är det magnetfälten som gör att grytans eller stekpannans botten värms. Magnetfälten är som starkast nära induktionshäll en. Med powerInduction genereras värme, med hjälp av elektromagnetism, endast där du behöver den, dvs.


De bästa får bra betyg både för hällens funktion och för ugnen. Men vissa modeller har svårt att hålla temperaturen och är krångliga att rengöra. Vi har även inkluderat relevanta användarrecensioner eftersom att konsumenterna opartiskt delar med sig av både positiva och negativa upplevelser. Detta magnetfält ger sedan upphov till inducerande strömmar i kastruller, grytor eller stekpannor som står ovanpå spishällen.


Välj en induktionshäll som är säker, enkel att rengöra och har en otrolig temperaturkontroll. Din induktionshäll har en rad olika ljud den gör under användning. Om kokplattan är på låg effekt kan det höras ett knäppande lju medan hög effekt istället kan ge ifrån sig ett brummande ljud. Och använder du flera kokplattor samtidigt kan det förekomma ett högfrekvent ljud. De flesta moderna induktionshällar drivs av 220V, men använder flera faser.


Oftast används faser 16A vilket ger ca 4kW och detta räcker för en modern induktionshäll. Många kan även kopplas in med faser, men detta är alltså något overkill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...