fredag 19 april 2019

Ladda bilbatteri med startkablar

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag! Norge, Finland och Danmark.


Hitta ditt närmaste varuhus. Allt för bilen samlat på ett ställe, köp Startkablar på nätet och få snabb leverans! Det kan vara smart att ladda bilbatteriet några gånger under vintern, men det är mycket viktigt att det görs på rätt sätt. Det första du gör är att ta bort kabeln från minuspolen på batteriet. Detta är viktigt och säkerställer att andra elektriska komponenter inte förstörs under laddning av batteriet.


Detta är en enkel process så länge du har startkablar av bra kvalitet. Steg Fäst den röda startkabeln till pluspolen på batteriet. Steg Anslut den andra ändan av den röda kabeln till den positiva polen på bilen som ska överföra energin. Steg Fäst den svarta kabeln till den negativa polen på bilen med fungerande batteri. Ladda batterierna Att en bil har startproblem kan bero på flera olika orsaker.


Vissa större fel går inte att åtgärda som lekman men oftast rör det sig om ett urladdat batteri och då är det enkelt att få igång bilen genom att koppla startkablar till en annan bil. Det är ett kostnadsbevarande sätt att ta sig ur knipan - allt som behövs är startkablar och ett annat fordon. Med hjälp av dessa kan du med lite tur undvika en dyr bärgning.


Många upplever att det är obehagligt att. Koppla samman minuskabeln, först till batteriets minuspol i den hjälpande bilen och sedan till en jordpunkt långt ifrån batteriet i den bil som inte startar. Experterna tipsar: Så ger du starthjälp med startkablar Om du följer de här reglerna blir du ett riktigt proffs med startkablarna och slipper farliga gnistor som i värsta fall kan leda till att batteriet exploderar eller att syra sprutar ut. I det här fallet är det uppenbart, med ett tydligt plustecken. Jordpolen har ett minustecken, ett rakt streck.


Ladda bilbatteri med startkablar

Riktigt så illa behöver det inte gå men man ska alltid ha respekt för bilbatterier då de innehåller väldigt mycket energi. Ett bilbatteri urladdas av sig självt med 2-procent per år. Du bör därför ladda det fullt med en batteriladdare minst två gånger per år för att batteriet ska må som bäst. Vinterförvara batteriet rätt.


Använder du inte bilen under vintern kan du med fördel ta ur batteriet. Så laddar man ett bilbatteri (OBSERVERA: ladda inte AGM- eller EFB-batterier då dessa kräver professionell service. Se Testa ditt batteri). Instruktioner för säker batteriladdning. Köp Startkablar hos mekster.


Med lager och kundtjänst i sverige, inga krångliga returer eller policys, bara enkelt! Spara en massa pengar här! Hur laddar jag batteriet med startkablar ? Fäst kabelklämman på pluspolen på bilen med det tomma batteriet. Urladdat bilbatteri kan jag ladda med en hjälpstart för att sen köra långt?


När du har startkablar tillhanda, det går oftast att köpa online eller hos bensinstationer och biltillbehörsbutiker. Kan jag be en kollega hjälpa mig starta bilen med startkablar och. Funkar det, dvs, att med bilbatteri o kablar skrämma igång sin hoj, eller Batteriskydd är extremt viktigt eftersom det hjälper bilister och förhindrar besvär och kostnader det innebär med ett urladdat batteri.


Ladda bilbatteri med startkablar

Kan man ladda batteri med startkablar ? Det finns laddare som kan ladda ett bilbatteri från ett annat,. De mera avancerade laddarna kan motionera batteriet och även reparera en del av den skadliga blysulfatering som ett underladdat batteri fått. Hur långt bör jag köra för att ladda ett ett tomt bilbatteri ? Drar igång bilen med startkablar.


Någon säger man ska köra 30mil innan det är laddat vilket känns enormt mycket och fel. Kan jag klämma fast laddarens pluskabel på batteriets pluspol och minus på minuspol (eller minuskabel till bilens jord) med i övrigt bilens kablar på plats på batteriet utan risk? Jag har jobbat med bilar i snart år och aldrig varit med om någon knallgassmäll vid koppling plus-plus ,minus-minus. Om man jordar i karossen bör man kolla att arean på kablarna mellan kaross och minuspol är tillräcklig för hjälpstart.


Däremot bör man koppla med stillastående motor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...