måndag 15 juli 2019

Förkyld och undertemp

Förkyld och undertemp förkyld och mycket låg temp. En del barn kan få undertemp efter en (eller ett par) febertoppar och det är inget farligt, så länge de inte är allmänpåverkade. Men som sagt, så är det ju med vanlig feber också.


Det finns dock en undre gräns, liksom det finns en övre på cirka grader, som man ska hålla koll på. Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.


Vårdguiden är en tjänst från Sveriges regioner. Vi finns alltid med dig när du vill må bättre. Johan Armfelt, läkare och specialist i ortopedisk kirurgi, svarar: Ja, låg kroppstemperatur är ovanligt och det kan ha med sköldkörteln att göra. Normalt sett är kroppstemperaturen grader då man är i vila. Låg kroppstemperatur kan vara farligt om den hamnar under grader.


Symtomen med utmattning och frossa tyder på att det är något som inte stämmer i din kropp. Det kan bero på olika orsaker, en vanlig orsak är hypotermi. Det kan uppstå på olika sätt, till exempel om man blir exponerad av kyla eller av undernäring. Förkylning är den vanligaste anledningen till korttidssjukskrivningar och skolfrånvaro i Sverige. De flesta vuxna blir förkylda ett par gånger om året.


Små barn brukar få fler förkylningar och har särskilt lätt att bli smittade innan de har ett fullt utvecklat immunförsvar. En mild form av influensa kan förväxlas med förkylning då symptomen är lika men influensa tar något längre tid att bli friskt ifrån. Frossa, snabbt stigande feber, ont i kroppen och hostningar är symtom på influensa. Se hela listan på forkylning.


Förkyld och undertemp

Personer med astma kan få mer långdragna och kraftigare förkylningar. En långvarig förkylning kan även utlösa astmaattacker. Rökning retar lungorna och kan förvärra astmasymtomen och försvårar även astmabehandlingen. Personer som lider av allergier som pollen, pälsdjur och kvalster kan drabbas av långvariga förkylningar.


Precis som vid en förkylning, så har man en inflammation i slemhinnorna vid en allergisk reaktion. Du kan ha haft en kronisk inflammation i slemhinnorna redan innan du blev förkyld. Om du har en grundinflammation och du får en virusinfektion som förkylning brusar den kroniska inflammation upp.


Det kanske inte märks när du är frisk i övrigt. Men kan göra så att du upplever förkylningarna som väldigt långdragna. Många som röker drabbas av en kronisk inflammation i kroppen vilket gör att förkylningen upplevs som långvarig. Vid en förkylning kan du drabbas av en följdsjukdom eftersom immunförsvaret är försvagat. Till exempel kan bakterier få fäste i slemhinnorna i näsan, svalget eller bihålorna.


Följdsjukdomar kan exempelvis vara bihåleinflammation, lunginflammationoch öroninflammation. Detta kan du misstänka om förkylningen tar ny kraft efter ungefär tio dagar. Barn drabbas lättare av en öroninflammation till följd av en förkylning än vuxna.


Följande symtom kan uppkomma: 1. Smärta i örat, i synnerhet när du ligger ner 2. Vätska som rinner ut ur öronen Vanligtvis går en öroninflammation över av sig själv, men barn under två år med öroninflammation i båda öronen och personer över år kan behöva behandlas med antibiotika. Förkylning kan leda till att stämbanden blir inflammerade och då blir du hes. Detta beror dock oftast inte på bakterier. Som behandling ska du vila rösten.


Läs vidare om skillnaden på covid-1 influensa och förkylning. Tyvärr är det ju ofta så att om man blir förkyld så är immunförsvaret nedsatt och då drar man kanske lättare på sig nya förkylningar eftersom man inte är alldeles i skick. Det enda konkreta jag kan komma på att du inte skriver någonting om är huruvida du tar några vitaminer, t. D-vitamin är ju viktigt att man får i sig, och det lyckas man sällan med enbart genom kosten.


Förkyld och undertemp

Magbesvär och diarré kan vara tecken på pankreassjukdom. Långvariga och återkommande diarréer, magknip och svårt att smälta fet mat kan vara tecken på problem med bukspottskörteln. Man har sett att vissa grupper speciellt äldre personer får besvär. Tillskott av magenzymer är dock ett enkelt sätt att hantera symtomen.


Få hjälp av neurolog online med diagnostik och behandling av svår huvudvärk och migrän. Välkommen til Fibromyalgi. Fibromyalgi är en sjukdom det är svårt att leva me även svårare då det inte syns nånting på utsidan om vilken värk och smärta man lever med dagligen.


Förkyld och undertemp

Kom inn till oss för att fråga och få svar på saker du undrar om, få hjälp, pepp och stöd från dom som förstår! Senaste året har jag besökt olika läkare och provar en ny som har skrivit ut Liothyronin jag hoppas det kan bli bättre är 36år och det vore fint att kunna bilda. Mitt halsonda har gått över, istället vaknade jag igår morse och började nysa som en tok och två timmar senare var jag helförkyld men iochmed att det kom så plötsligt hoppas jag att det ska försvinna lika fort.


Tog en temp igår, 3– allt är således som vanligt. På marsvin ifokus är alla välkomna att diskutera och avguda våra älskade husdjur - marsvinen. Oavsett om man avlar, ställer ut, har sina marsvin som sällskapsdjur eller bara älskar grannens härliga smådjur så har man hittat till rätt sajt!


Skulle behöva lite råd här! Någon enstaka gång har han hostat till, å imorse hostade han ett par gånger (lät som slem) men sen. Efter att varit förkyld med feber i fyra dagar så bestämde sig min kropp för att nä det här orkar jag faktiskt inte med. Så i fredags när jag vaknade hade jag en undertemp på grader samt hjärtpåslag. Men det gick ändå och timmar går rätt fort.


Liksom frös(!!) när jag använde stekbord. Men allt gick fint trots undertemp. Hade möte efter jobbet, snark. Mötet gick väl okej. Jag vill inte liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...