torsdag 11 juli 2019

Ladda underhållsfritt bilbatteri

Ladda underhållsfritt bilbatteri

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Ladda underhållsfritt bilbatteri

Norge, Finland och Danmark. Hitta ditt närmaste varuhus. Bilbatterier i alla storlekar och priskasser och effektiva batterier i sträng kyla! Miljöavgiften ingår i alla våra priser samt låga fraktpriser även på stora batterier! Finns något speciellt att tänka på vid laddning av ett underhållsfritt batteri?


På vanliga batterier måste man ju demontera påfyllningslocken, men jag tycks inte hitta nåt att plocka loss på detta. Längst livslängd på ett bilbatteri får man genom att ständigt ha batteriet fullt laddat, då tål det också minusgrader (även under minusgrader!). Ett kraftigt urladdat batteri når relativt fort procent laddning, men de sista procent tar längre tid. Det är inte säkert att det är fulladdat ens efter tio mils körning.


Används bilen sällan bör du bör du använda batteriladdare med underhållsladdning. Ett bilbatteri urladdas av sig självt med 2-procent per år. Stegvis guide till laddning av bilbatterier.


Koppla ur anslutningskabeln. Viktigt: börja alltid med att koppla ur kabeln som är kopplad till den negativa polen. På så sätt undviker man kortslutning mellan den positiva polen och jorden. Om batteriet är helt urladdat, måste du ladda upp det. Du kan göra detta på flera sätt.


Hur du laddar batteriet. Innan du laddar batteriet, måste du se till så att du har följande artiklar: vatten, bakpulver, hushållspapper, en nyckel, batterifett och en batteriladdare. Först kopplar du bort batteriet. Så laddar man ett bilbatteri (OBSERVERA: ladda inte AGM- eller EFB-batterier då dessa kräver professionell service.


Se Testa ditt batteri). Instruktioner för säker batteriladdning. Det fixar du med två gem och ett fulladdat batteri. Ställ först båda batterierna på det ena gemet.


Sedan sätter du det andra ovanpå så att de är parallellkopplade i fyra-fem sekunder. Sätt sedan batteriet som ska laddas i laddaren, och den börjar ladda. Kör man å andra inte bilen dagligen så kan det vara en bra idé att underhållsladda bilbatteriet med hjälp av en batteriladdare. Tänk också på att ju kallare det är vinterti förutsatt att bilen står utomhus, så sjunker batterikapaciteten.


Ladda ditt bilbatteri rätt. När du ska ladda ett bilbatteri är det viktigt att du ansluter bilbatteriet på rätt sätt. Detta gäller framförallt om du ska koppla ditt tomma bilbatteri till bilbatteriet på en annan bil som har motorn igång.


Ett blött batteri skall aldrig laddas ur mer än eftersom de då tar skada. Det som är speciellt för AGM är att all vätska, både syran och elektrolyten, är bunden i en väv som ligger mellan blyplattorna. Eftersom den inte innehåller någon vätska är ett AGM-batteri underhållsfritt , dvs att ingen vätska behöver fyllas på.


Den typ av batteri det är, underhållsfritt eller vanlig batteri som kräver fyllning av cellerna med destillerat vatten vid behov. Voltmetern bör läsa ungefär 1volt - eller volt per cell - från ett fulladdat batteri. För att ladda bilbatteriet från en annan bils bilbatteri ska ni göra på följande sätt: Ta fram laddkablarna från båda bilarna och välj den laddkabel som är längs och har tjockas ledare. Kör fram bilen som har fungerande batteri så att det går att koppla ihop kablarna mellan bilarnas bilbatterier. Min fråga rör uppladdning av ett Superpower bilbatteri , ett såkallat underhållsfritt batteri.


Ladda underhållsfritt bilbatteri

Efter ha stått ett antal månader är det stort sett helt urladdat. När temperaturen sjunker ökar motståndet inne i batteriet. För att testa batteriernas livslängd laddade laboratoriet ur och upp batterierna sex gånger. Vid sjätte uppladdningen hade Bosch och Banner endast förlorat 1 respektive procent av sin kapacitet, medan Biltema hade förlorat hela procent, Varta Procent och Global procent.


Hej, Behöver ladda batteriet och har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...