måndag 5 augusti 2019

Laddström agm batteri

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Norge, Finland och Danmark.

Hitta ditt närmaste varuhus. Fri frakt och leverans nästa dag. Upp till lägre pris hos oss! Beställ enkelt online idag. När temperaturen sjunker ökar motståndet inne i batteriet.


Sv: Har jag förstört mina Biltema AGM batterier med felaktig laddström ? AGM - batterier är blybatterier och skall laddas som sådana. Det är saker som inte är bra: 1.

Till Din laddare skall en temperaturgivare anslutas. Normala öppna batterier ska vid normal laddning inte gå över 1 4V medan AGM - batterier oftast vill ha en laddspänning på 1 7V för att må bra. Sedan är laddspänningen dessutom beroende av temperaturen, se avsnittet om laddning.


Ett AGM - batteri är perfekt för både start och förbrukning men det ska inte laddas ur mer än. Så laddar man ett bilbatteri (OBSERVERA: ladda inte AGM - eller EFB- batterier då dessa kräver professionell service. Se Testa ditt batteri ). Instruktioner för säker batteriladdning. Batteri eller laddare?


I vår webshop hittar du ett stort utbud av batterier och laddare. Hos oss finner du även batteri till hörapparat, kamera, mobiltelefon, gps m. Idealisk laddström för ett NiMH batteri är 1C ( av batteriets kapacitet). Snabbladdning sker normalt vid 1C och tar cirka en timme. Ett AGM batteri skiljer sig inte i någon grundläggande mening från ett vanligt vått batteri , elektrolyten är uppsugen i glasull mellan plattorna, eventuella skillnader i kemin och blyplattornas utformning är inte ett resultat av glasullen utan är ett val tillverkaren gör på samma sätt som man kan göra våta start och förbrukningsbatterier, detta verkar vara ett startbatteri. Vad är ett AGM - batteri ? AGM står för Absorbent Glass Material och är ett slutet underhållsfritt batteri med en fin glasfibermatta mellan blyplattorna som all vätska, både syran och elektrolyten är bunden i. Det gör att batteriet är fri från överflödig vätska, och kallas därför ibland det torra batteriet.


Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar.

Den täcker dom allra flestas behov, och fungerar i både mindre men framförallt större båtar. Du kan enkelt montera den på väggen vid batteribanken, och med en laddström på 10A laddar den batterierna fort. MXS har AGM -läget för laddning av just AGM - batterier som är väldigt vanliga i båtar idag.


AGM har en olägenhet och det är att syramängden är begränsad. All syra måste sugas upp i separatorpapperet och när den lilla syramängden är omvandlad till blysulfat så är det slut i bensintanken. AGM - batteriet ger maximal säkerhet, eftersom det mellan batteriets blyplattor finns speciella glasullsmattor av mikrofiber, där all elektrolyt är bunden, vilket ger ett batteri utan flytande syra.


Detta innebär att AGM - batteriet är underhållsfritt och helt läckagesäkert, vilket innebär extra säkerhet vid montering i ex. AGM - batterier speciellt gjorda som förbrukarbatterier (Deep Cycle) har dock längre livslängd och bättre cyklingsegenskaper än de andra varianterna. De klarar i allmänhet 7-år om de är rätt skötta. Se alltid till att använda en laddare som har ett speciellt läge (sealed) för AGM - batterier när du ska ladda dessa. Det har även letat sig fram till och lite av ett buzz word inom service och industri.


AGM batterier hyllas för sin robusthet, uthållighet, prisvärdhet och listan över deras positiva egenskaper kan göras lång! Istället för vatten eller gel finns en glasfiberfyllning som håller elektrolyten på plats. Har i regel längre livslängd än ett traditionellt bilbatteri, men kostar i regel mer.


Självurladdas och måste laddas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...