torsdag 26 september 2019

Fräsa in kabel i vägg

Fräsa in kabel i vägg

Hochwertige Kabel von verschiedenen Herstellern. Produkte bei RS Components! Serviceleistungen hier! Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Schau Dir Angebote von ‪Kabel‬ auf eBay an. Såga upp ett hål i väggen, det gör du enklast med en liten fogsvans eller cirkelsåg om du är försiktig. Hålet ska vara rektangulärt och så litet som möjligt, men ändå tillräckligt stort för att du ska komma åt att arbeta inuti den.


Därefter drar du rören där det behövs. Att fräsa kanaler går smidigt med en vinkelslip. Det dammar alldeles enormt.


Du behöver inte ha rör utan man kan lägga EKK kabel direkt i spåret och fixera med lite gips innan man fyller med bredspackel eller putsbruk. Fräsa kabelrännor i vägg innlegg 30. Hur djupt kan man fräsa ut spår i väggen för VP-rör.


Fälla in utanpåliggande el innlegg 31. Dvs, först och främst så bör man bo i bostadsrätt för jag tror inte att hyresvärdar är så förtjusta i att man fräser i väggen för lite kablar. Kabeln som jag vill flytta in i väggen är en tjock vit 3-fas kabel , ca mm bred. Min fråga är nu, är det tillåtet att dra en sådan kabel i väggen och spackla igen utan att använda VP-rör? Använder jag VP-rör får det inte plats om jag inte fräser i betongen) 2. Om inte, finns det något sett att lösa detta?


Kablarna kan fräsas in i väggar av tegel och lättbetong. Det är ju det vanligaste sättet i dag. Man gör ett spår i väggen, lägger ett tomrör i spåret och fyller igen med bruk. Genom att lägga ett rör i spåret kan elektrikern senare lätt byta ut eller dra flera kablar.


Det finns en lösning för den som inte vill kompromissa. Om du vill ha helt osynliga sladdar, ska de fräsas in i väggen. Jag gav den idén en tanke ozoon, fast typ med nordosts kablar eller några andra platta. Kommer strax flytta till ny större lägenhet och tänkte passa på att gömma bakkanalernas fräsa i väggen. Kablar , så det kan bli svettigt att genomföra jobbet.


Nu ska det repgips på alla väggar så de vill passa på att få alla uttag infällda med osynlig kabel. Men då är man nästan helt befriad från kablar på väggen. Sen kan man ju fräsa i listerna då det går att dra kabeln längs golvet. Rita upp för sladdarna.


Markera den bana som sladdarna ska följa. Vi ritar upp det med en ordentlig krita. Fräs spåret med en spårfräs. Kör maskinen långsamt längs strecken så att spåret blir rakt. Spårfräsen har nu skurit två spår i muren.


Så här ser spåret ut. När du har monterat upp kabellister för att dölja lösa kablar längs väggar , golv och tak så är nästa steg att börja finjustera detaljerna i din kabeldragning. En vanlig syn bakom en datorskärm är lösa kablar som sprids ut över bordsskivan - du kan enkelt få ordning både på och under skrivbordet genom att sätta ihop kablarna med buntband eller kabelspiraler.


Idag har jag en nätverkskabel cat 5e från min router och genom väggen och bakom lister ner till nedervåningen till en switch och därifrån kablar vidare till tv, digitalbox etc. Nu ska jag göra om i väggen nere i tv-rummet och funderar på om jag ska sätta dit ett infällt nätverksuttag som jag kan sätta switchen i. När man utökar en befintlig installation med t. El ska tas från en befintlig kopplingsplint på annan vägg och sedan bara dra ner en ny kabel till det nya uttaget Mellan diffusionsspärren och gipsskivorna finns det ett installationsutrymme för el mm, det monterar Magnus i det här avsnittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...