måndag 2 september 2019

Mäta tändspole gräsklippare

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Norge, Finland och Danmark. Hitta ditt närmaste varuhus. Stort utbud av gräsklippare. Alltid till bra priser! Vi kan erbjuda prisvärda gräsklippare från många välkända varumärken.


En riktig maskinaffär på nätet! Steg : Snurra svänghjulet snabbt (minst 3rpm) och titta efter gnista i testaren fönster. Hur mäta tändspole till gräsklippare ? Men det finns enklare test som visserligen inte är så säkra, men som kan ge en fingervisning om spolens tillstånd. Sätt i ett tändstift i tändhatten och lägg stiftet mot motorblocket. Vill man vara säker på att en tändspole verkligen fungerar ska den köras i en tändspoleprovare och dessutom med driftstemperatur (runt grader) om man vill ha ett säkert resultat.


Mäta tändspole gräsklippare

En spole som godkänns i skruvstycket kan ändå haverera ute på vägen. Hur man mäter en tändspole för att kontrollera funktionen. Ställ in multimetern i läge för resistansmätning. På baksidan av tändspolen finns två anslutningsstift med siffrorna och 15. Mäta tändspolen brukar nästan aldrig ge ett ärligt svar , de kan visa riktiga värden o fela ändå.


Alla tändspolar är av typen magnetron (om inget annat anges) och ersätter i vissa fall tändsystem med brytare. Du ska sätta multimetern i läge för resistansmätning. På tändspolen finns två anslutningsstift med siffror på, den ena heter och den andra heter 15. Ta bort alla kablar från tändspolen och sätt sedan mätpinnarna på stift och 1 då ska det visa några Ohm (tex Ohm eller liknande). Ja det beror väl på att det krävs mer kräm för att aktivera tändstiftet under kompression.


Jag försökte mäta upp tändspolen med multimeter men lyckades inte alls. Ska göra ett nytt försök med en annan mätare. Tändspole till gräsklippare. Vi säljer originalreservdelar i största möjliga mån för att säkra kvalité och passform. Kompletta tändspolar.


Vanligt är att det är tändkabeln som är trasig på tändspolen. Välj modell och köp online här! Enormt sortiment, billigt. Köp Gräsklippare m. Faktura utan avgift. Nej, meningen med denna mätning är att kolla om själva tändspolen är trasig.


Därför måste du koppla loss alla kablar från tändspolen och mäta resistansen i spolen, du mäter alltså att lindningarna som finns i spolen är hela. Att mäta spänningen är enkelt, då ska naturligtvis alla kablar sitta på plats. Om du har möjlighet att mäta induktans, vilket avslöjar mycket mer än bara en ohmmätning (t ex är det lättare att upptäcka enstaka kortslutna varv på det sättet), så har jag mätt upp mH och Q-värde i lågspänningslindningen på en Briggs- tändspole , resp H och Q-värde i högspänningslindningen. Det brukar vara magnettändning på gräsklippare. Den skall aldrig ha någon koppling till batteriets pluspol.


Om den stått en natt med batterispänning över tändspolen är det inte alls otroligt att den gått sönder. Bild - Mät tändspolens resistans utan tändhatten Detta gör du genom att mäta på ett av stiften på tändspolen (spelar ingen roll vilket) och på metalltråden som finns i mitten på tändkabel Resistansen skall vara ca 2-Kohm Tips På vissa spolar kan du skruva loss sladden från tändspolen på samma sätt som från tändhatten. Vi utökar varje dag vårt sortiment med delar till mope snöskoter, skoter, gräsklippare , cross och ATV. Passar de flesta 2-hk vertikal och horisontella motorer.


Hur man installerar en tändspole på en gräsklippare Till skillnad från en bilmotor , behöver gräsklippare inte har en generator och batteri för att ge elektrisk ström till tändstiftet. För brytarlöst tändsystem. Istället en tändspole bredvid svänghjulet ger gnista för att hålla motorn igång. Sekundärresistansen mäts mellan ett flatstift och högspänningsanslutningen. Sen är resistansen olika beroende i vilket system spolen suttit.


Primärresistans Brytarsystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...