torsdag 17 oktober 2019

Hegel h160 vs h80

After reading so much about how h1is much better than h, I got curious. I am an animal of routine. Ikke bare lyder den bedre, den engasjerer deg i større grad enn det meste vi har testet av integrerte i denne prisklassen. N” kommer fram mer bestämt och rytmiskt.


As a happy Howner, I kept my ear to the ground. What I couldn’t guess at was price, only that it’d by necessity be a lot higher than the H’s ask. Og den bevarte klangkarakter og stereoperspektiv uansett lydnivå.


I tillegg hadde den mye av den samme oppløsningen. I år var H2vår referanseforsterker på testrommet. Med ytterligere watt pr kanal, og denne gangen med digitale innganger.


Hegel h160 vs h80

Den ble min nye baby. Legg til at H3er vesentlig mer oppløst og bedre får frem komplekse klangstrukturer enn H20 og tiden var klart inne for å pensjonere H200. Ulempen: Prisen var gått opp 10. Se hela listan på lydogbilde.


Etter også den rimeligste forsterkeren H80har fått digitale innganger, stikker den helanaloge H2seg ut som gammeldags. Og ettersom forsterkerteknologien har gått videre, har også de rimeligere forsterkerne fått noen fordeler H2ikke har, med oppgradert forforsterkerdel og en forbedring av SoundEngine-modulen, som korrigerer for feil og forvrengninger i signalet i sanntid. Resultatet er at Htil halve prisen for H2nesten låter bedre, ved moderat lydnivå. Sånn kan man ikke ha det!


Hegel h160 vs h80

Det er den samme som sitter i HD1 og gir glimrende lyd til et par påkostede hodetelefoner. Gudskjelov er det ingen skuffelse når forsterkeren får by opp til de musikalske opplevelsene hjemme i stua. Hvor mine Gallo Reference 3. Norma Revo IPA-140(4kr). Det er litt farlig å gå ned i pris, da ellers flotte kvaliteter fort blir overskygget av hva som mangler i forhold til en dyrere referanse. Men det er ikke tilfellet her.


Tamburinen er ikke like frempå, men den henger med som den største selvfølge, og selv om lydbildet ikke er fullt så superluftig, så er helheten upåklagelig. Jeg nevnte Vivaldi. Klassikeren ”Vår” fra ”De fire årstidene” er et flott stykke å bruke for å få frem de mer delikate sidene. Det hele koker ned til oppløsning og kontroll. Men hvordan står forsterkeren seg mot sin storebror, den 8. Til det formålet havner de begge på testbenken ute hos redaksjonen.


For anledningen står et par Nordic Tone Model high-end-høyttalere til 200. De er heller ikke spesielt vanskelige å drive, men responderer veldig på en forsterker av god kvalitet. Med den ytterst vellydende jazzutgivelsen ”Quiet Winter Night” av Jan Gunnar Hoff og hans ensemble i høyoppløst stereospor, må jeg og kollega Audun Hage gå et par runder med oss selv. Når vi spiller lavt, låter det veldig likt mellom de to forsterkerne. Begge skildrer et usedvanlig velklingende flygel, med lang og deilig utklingingstid.


Pedalen som jobber mellom tangentanslagene høres for hvert tråkk, man hører det åpner og lukker seg. Og stemmen til Unni Wilhelmsen på ”Stille stille kommer vi” er luftig og svært artikulert, uten å bli skarp. Det som skiller de to fra hverandre, er at H3har marginalt mer kropp i. Om du ønsker å spare penger på signalkabler og ganske dyr DAC, bruk de digitale inngangene. Men jeg må ærlig innrømme at jeg sliter med å høre forskjell mellom en 1kHz lydfil konvertert med full oppløsning, og når den er konvertert ned til kHz.


AirPlay er fra Apples side begrenset til 4kHz, altså ren CD-kvalitet. Hva som er gjort vet jeg ikke, men med min Apple TV digitalt tilkoblet med optisk låter ikke AirPlay like bra. Og, nei, den er nok ikke for alle. Oppløsningen, og da spesielt i overtonene, er noe ganske annet.


Instrumentene får en enda mer naturlig utklinging, og det musikalske rommet er tredimensjonalt og luftig. Legg til en fyldig og varm gjengivelse av alt fra bassinstrumenter og opp til de lyseste sopranene i Sølvguttene, og det er ingen tvil om at dette er en kanonbra forsterker. Da må du opp på den dyrere H300. På kjøpet får du enda mer ro i lydbildet. Men at den allerede er et kupp til 30.


Hegel h160 vs h80

Legg til en bråte med digitale innganger og dessuten trådløs strømming med AirPlay, og d. Power is the same at 1per channel at Ohms. Seems that DAC is upgrade borrowing from H360. I did some AB tests between the amps and speakers for the days that I had the demos, running each combo possible.


And that's my extent of amp comparisons. But something else is on, let me explain. Even so, the Hsounded considerably more composed than I had a right to expect from a 75Wpc, solid-state integrated amp. H1noe dårligere kjøp. Also interested in your thoughts on hvs h160.


Hegel h160 vs h80

Nie tylko dzięki nowym gniazdkom i funkcjom, ale przede wszystkim za sprawą mocno dopieszczonego, wyrafinowanego brzmienia. Så det är på tiden med en efterträdare. Nya Hser snudd på identisk ut, men under huven är allt nytt. Dociera do dźwięku, do całej jego struktury oraz kontekstu szybko i sprawnie, nie dodając ani żadnej mgiełki, ani żadnych oparów, nie męcząc też jaskrawymi barwami.


Hey R2R, I recently upgraded from the Hto the H3to my refugium, but i think it may be over kill. It is about a gal refuge that is 11xand the light is mounted about above the water line. Hegel Röst är kanske det bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...