fredag 17 januari 2020

Hur mycket watt nätaggregat

Det naturliga sättet att handla hemelektronik. Uppdateras varje fredag. Brother, Canon, HP, Epson m. In-ear, On-ear, Over-ear etc. Prova StayFriends gratis medlemskap!


Planera återträff md klassen.

Hitta dina skolkamrater. Träffa vännerna igen! Här finner du alla våra smarta multimediaprodukter och tillbehör för alla ändamål. Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar.


Det är bra för dig och bra för miljön. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Om ditt system kräver 250W, så är det mest optimala nätaggregatet, (så som det har varit i alla fall), i detta fall 500W. Det kan mycket väl vara så att endel nätaggregat har bäst verkningsgrad vid belastning, kanske rent av vid ännu högre belastning.


En tumregel är att för de allra flesta räcker ett aggregat på 5till 8watt – det förutsätter ett “normalt” system med moderkort, processor, ett grafikkort, en eller två lagringsenheter, fläktar och andra komponenter.

Idag ska vi titta närmare på just ett riktigt billigt nätaggregat , som på pappret ser ut att passa som handen i handsken för budgetbygget eller som utbytesenhet i en äldre dator där nätdelen rasat. På menyn står ungerska Kolinks Core-enhet, vilken för den facila prislappen 3kronor ska kunna leverera 5W till systemets komponenter. Nätaggregat delas in efter hur mycket ström de kan leverera. En del komponenter kräver nätaggregat med högre kapacitet, men de flesta klarar sig bra på 550W.


Detta då nätaggregatet inte avger lika mycket värme som datorn behöver göra sig av med för att fungera optimalt. Så bygger du din egen vattenkylning - PC för Alla. Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Sök bland skolkataloger, klasskort och minnen. Sätt igång nu direkt!


Har du planer på att använda din Ipad flitigt är en bra laddare ett måste. Om du inte bygger en dator med flera högpresterande grafikkort så behöver du inte ett speciellt kraftfullt nätaggregat. Hur många watt behöver du?


Vi skulle rekommendera ett nätaggregat på runt 5Watt för vanlig dator. När det kommer till nätaggregat så är watt en avgörande faktor. Detta värde avgör hur mycket ström aggregatet klarar av att leverera till komponenterna i datorn.


Och desto fler komponenter, desto högre watt behövs. Men hur många watt är tillräckligt? Ska bygga en budget dator men jag hittar inte de olika. Det finns inget definitivt svar.

En dator och alla komponenter inuti behöver elektricitet för att fungera – lösningen är ett nätaggregat. Från den här lådan går strömkablar till alla andra komponenter i datorn och förser dem med ström. Beroende på hur mycket ström din dator behöver krävs det mer och mer effekt från nätaggregatet. Stort test av nätaggregat - Del : 5- 6W.


I del av vårt stora nätaggregat -test har vi testat nätaggregat i spannet 5- 6W för att se hur bra de är på att leverera en stabil spänning till våra övriga komponenter. Lägga till en enhet i datorn som drar mer effekt från din strömförsörjning än den är dimensionerad för kan leda till ett instabilt system och risken för skador på interna komponenter. Ställbara nätaggregat har en stegvis justerbar spänning som justeras med ett reglage. Det går inte att sätta något fast värde på hur mycket spänningen får skilja. Vissa produkter klarar stora differenser medan andra måste ha exakt rätt spänning.


En dator är full av teknisk utrustning som behöver el och för att alla delar ska få rätt sorts spänning så krävs det ett bra nätaggregat. Ett nätaggregat har flera så kallade linor med olika spänningar och med varierande möjlighet till strömuttag. Kolla in vår guide för hur man bygger en dator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...