tisdag 25 februari 2020

Importera båt från eu land

Du som köper en båt i ett annat land kan behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter. Du som säljer en båt kan behöva anmäla det till Tullverket. Läs i tabellen nedan vad som gäller för just din affär.


Köpa båt från ett annat EU-land. Transportstyrelsen skriver på sin hemsida att en importör är den som importerar en båt från ett land utanför EU eller EES. Att importera från ett land utanför EU kan bli en dyr affär, eftersom du i så fall måste betala upp till i tullavgift och i moms.

Det finns ännu mer att tänka på, men i korthet kostar det ofta mer än det smakar. En importör är en fysisk eller juridisk person etablerad i EU och som släpper ut en produkt från ett tredjeland på unionsmarknaden i samband med kommersiell verksamhet. Se hela listan på transportstyrelsen. Som importör är det viktigt att kontrollera CE-märkningen av båten.


En CE-märkt båt ska ha en tillverkarskylt med CE-märket, ett identifikationsnummer (CIN) och en instruktionsbok. Båtar som saknar dokument eller märkning som styrker att de uppfyller krav för CE-märkning får inte importeras. Sådana båtar ska stoppas av Tullverket.


Kravet på CE-märkning preskriberas inte utan kan komma att drivas rättsligt.

Om båten redan sålts vidare kan det vara grund för hävning av köpet. Om du importerar ett fordon från ett land utanför EU måste du förtulla det. Läs mer om förtullning hos Tullverket. Men fordon som kommer från dessa länder måste förtullas.


Börja importera Det är mycket att tänka på om du vill börja importera varor från länder utanför EU. Om du inte har möjlighet att se båten i verkligheten, kolla om det finns invändig styrplats. En självklarhet kan tyckas, men många amerikanska båtar går bara att styra från flybridgen.


Det finns förmodligen billigare länder än USA att importera ifrån idag. Det ska egentligen inte vara några konstigheter att köpa båt från något annat EU - land , allra minst från vårt grannland Danmark. De saker man bör gå igenom och fundera över är samma som gäller vid alla båtköp, men det finns också några administrativa frågetecken när man importerar en båt – även om det bara handlar om att korsa Öresund.


Ta gärna hjälp av jurist när det är dags att genomföra båtköpet. Här får du goda råd inför ditt båtköp utomlands. Vi arbetar med transporter över hela världen och vi är proffs på att hjälpa just dig med ditt livs affär!


Maringuiden Nordic AB. Här finns EU :s regler om import av växtprodukter till EU , intyg för växtimportörer och undantag från kravet på intyg. Handel med växter och växtprodukter från länder utanför EU.


Dokument och information om import av levande djur och animaliska produkter till EU , regler för transitering inom EU och hälso- och säkerhetsregler.

Kolla med tex Ceproof Det som kan krångla till det är motorn som idag skall uppfylla avgaskrav Nej det krävs inte en massa dokument från tillverkaren Inga problem att skippa att CE-märka heller. Som en tumregel fungerar import från Schweiz på samma sätt som handel med andra tredjeländer ( länder utanför EU ). Begagnade båtar i Tyskland. Import från ett land utanför EU. Använd filtret för att hitta begagnade motorbåtar, segelbåtar, katamaraner, gummibåtar båtar och begagnade yachter.


Du kan kontakta ägaren av den begagnade båten direkt. Du söker Begagnade båtar till salu i Tyskland. För nya bilar som köps inom EU ska man betala momsen i destinationslandet, även om man är privatperson. En bil eller en motorcykel är klassad som ny om den har varit i trafik i under månader eller om den körts mindre än 6mil.


Vissa växter och växtprodukter innebär en så stor risk att de inte får importeras alls om de kommer från vissa länder eller delar av världen. Det gäller många barrträ vindruvsplantor, citrusväxter, vissa frukt- och bärväxter, och de flesta. Bra länder att importera bil ifrån.


Det går att importera bil från alla länder men det är mer eller mindre krångligt. Det vanligaste är att importera från EU - länder eller USA. Priset på samma bilar variera i EU -länderna beroende på vilka skatter och momsregler som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...