fredag 28 februari 2020

Importera från kina som privatperson

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Således är det svårt att få lönsamhet vid köp av skrymmande varor med låg vikt. Kinaimport passar dig som vill utveckla nya produkter även i liten skala eller sälja under eget varumärke.


Vanliga produkter att importera från Kina är textil, accessoarer, bilprodukter, köksutrustning, keramik och elektronik. Kina och Asien är generellt bäst där det krävs manuell hantering under tillverkningsprocessen. EU vara ett bättre alternativ. Räkna med att det tar minst sex månader att starta en import. Företagsresearch tar ett par veckor, produktutveckling allt från två veckor till sex månader, produktion en till två månader och frakt cirka dagar om du väljer shipping.


Lästips: Planerar du sköta utlandstransaktioner i euro? Så här fungerar SEPA-betalningar! Se hela listan på vismaspcs.


De produkter du importerar från Kina måste uppfylla gällande lagar och förordningar på den marknad du ska sälja dem på. Detta kanske är något av det viktigaste att tänka påvid Kinaimport. Många problem kan undvikas med en bra, teknisk produktspecifikation. Lämna inget öppet för tolkning, då kommer leverantören att välja ett praktiskt eller billigt alternativ och du får inte den vara du vill ha.


Varan kanske inte ens är laglig på den marknad du planerar att saluföra den på. Läs på om vilka EU-standarder som är aktuella för just din produkt. Och ska produkten klara ett så kallat REACH-test?


Tänk också på att vissa produkttyper har hårdare reglementen än andra. Ett sådant exempel är leksaker och andra produkter som riktar sig till barn. Gå till A-Ö och välj Import. Den här sidan sammanfattar en hel del: Import (övergång till fri omsättning) Alla varor har en internationell HS-kod och för att kunna beräkna kostnaden måste du klassificera varan rätt.


Tullavgifterna varierar normalt sett från noll till procent. Du registrerar dig som importör genom att ansöka om ett EORI-nummer. Gällande frakten så är det att rekommendera att du kontaktar några speditörer och ta reda på så mycket som möjligt. Du kan ansvara för frakten själv via en egen speditör, låta leverantören ansvara, eller dela på ansvaret.


Tänk på att ditt gods ska vara försäkrat hela vägen. Gällande frakt så reglerar internationella koder, de så kallade incotermerna, vem som ansvarar för godset: Cost, Insurance and Freight, CIF Här ansvarar leverantören via sin speditör för att godset levereras till en destination i Sveri. Scanna marknaden Det lägst hängande frukten är att scanna av leverantörsmarknaden online. Andra mötesplatser är Globalsources. Bra att tänka på när du letar varor, producenter och leverantörer: 1. Undvik de lägsta priserna eftersom du oftast får vad du betalar för.


Ta reda på vad som ingår i priset. Hittar du en leverantör i en region där många tillverkar samma sak är sannolikheten större att du får kvalité till rätt pris. Säkerställ att leverantören har koll på EU-standarder.


De allra flesta fabriker har inte det. Guldstatus på Alibaba. Håll gärna en löpande kontakt med leverantören under produktionstiden, be om en statusuppdatering varje vecka.


Har du en liten import kan du behöva bevaka så att den inte glöms bort om fabriken får in en större order. Eventuella kvalitetskontroller görs på plats. Du kan inte ta för givet att den andra leveranser håller samma kvalité som den första.


Ett bra avtal och en bra relation med fabriksledningen är avgörande om, eller när, du stöter på problem. Se till att ha kontaktuppgifter till flera personer. Shipping tar cirka dagar från fabrik till din dörr, flyg cirka en vecka.


Förhoppningsvis får du hem felfria varor som du kan slutbetala direkt. Om varorna är defekta, begär en ny leverans. Alla dokument finns digitalt hos speditören och ligger till grund för tullavgiften. Räkningen för tullavgiften skickas till speditören eller till dig.


Du kan be din speditör betala direkt vid införseln mot några procent i avgift eller ansöka om t. Det är landet varan skickas från som avgör om du ska betala tull, moms och andra avgifter. Oavsett var nätbutiken finns är det varans avsändarland som räknas. Om det inte framgår i nätbutiken kan du kontakta säljaren och ta reda på det.


Jag var inte expert på någon typ av produkt, så jag bestämde mig för att helt enkelt testa vad som säljer och skippa resten. Jag vet att det är svårare att göra detta numera och för att kunna sälja de flesta typer av produkter på eBay idag så behöver du beställa en container eller två av just en typ av produkt. På grund av detta så måste du testa ett ännu större antal av prod. Terapeak är en bra mjukvara för detta. Detta verktyg tuggar igenom eBays databas och låter dig filtrera ut godbitarna.


Du kan hitta varor som snabbt ökat i popularitet de senaste dagarna, hitta andra säljares bäst säljande varor och en stor mängd annan användbar data. Just nu kan du testa verktyget i två veckor utan att betala en krona, varje inte ta en titt? Se vad som säljer på Aliexpress. Här kan kunder lägga mindre ordrar direkt från kinesiska leverantörer och betala med bankkort.


De flesta kunder på Aliexpress lägger endast en vara per order. För att se vad som säljer bra just nu kan göra en sökning på en vara eller varukategori, antingen genom sökrutan, eller genom att gå till en under-kategori. Många produkter måste följa EC och EN direktiv för att lagligt kunna importeras och säljas inom EU. Direktiven som krävs kan variera kraftigt beroende på typ av produkt.


Det finns därmed ingen CE märkning som täcker alla olika produkter, då varje typ av CE märkning följer olika direktiv. När du väl gjort d. Alla leverantörer som påstår sig ha CE markerade produkter ska kunna bevisa detta genom att visa upp ett Declaration of Conformity(DoC) certifikat som skapats av en oberoende tredje part. Dokumentet ska bland annat innehålla adress och namn på ansökaren, direktiv som CE märkningen är utfärdad för och för vilken produkt dokumentet är relevant.


Leverantören måste även upprätta en teknisk rapport. Denna rapporten ska bland annat inkludera information gällande de tester som produkten utsatts för, och även tekniska aspekter gällande produkten. Vart ska jag hitta leverantörer, och hur kan jag lita på dem? Båda webbsidorna är ägda av Alibaba gruppen men fyller olika funktioner beroende på storleken av din order. Detta är sidan jag använde när jag började med import från Kina när jag var 1 och det är även här jag hittat ett par långvariga leverantörer och vänner från Kina.


Om du använder ditt sunda förnuft så bör du vara relativt säker med dina pengar här om leverantören sålt varor i ett par år och har en bra mängd positiva omdömen. Nackdelen är såklart att priset är högre vid mindre or. Här finns möjlighet att beställa varor i mindre kvantiteter.


Hit går du när du är redo att lägga en större order. Du kan söka efter varor på samma vis som via Aliexpress, men köp är gjorda först efter att du förhandlat med din leverantör. Här sköts betalningar normalt via banköverföring direkt till leverantörens bankkonto.


Importera från kina som privatperson

Om du använder Alibaba så rekommenderar jag dig att börja med verktyget “AliSource Pro”, du kommer bli tillfrågad att fylla i information om varan du söker tillsammans med hur många du vill ha, samt övriga önskemål. Dessa agenter skickar dagligen stora volymer och har kontrakt med de större fraktbolagen som ger dem förmånliga priser, detta i sin tur leder till att de ger dig lägre priser än vad du skulle fått om du skickade varorna själv. De hjälper dig även oftast att deklarera och fylla i alla tull-dokument utan extra kostna.


Du kommer troligtvis att skicka de flesta av dina paket via flygfrakt, speciellt om du din order är relativt liten eller om du behöver få dina varor sålda fort. DHL - Detta är fraktbolaget jag själv använt mest och även det jag rekommenderar om du behöver skicka snabbt via flyg. Leveranstiden till de flesta västerländska länderna är mellan 3-dagar. Paketet levereras direkt till kundens adress med en kurir. Den enda nackdelen med DHL är att de endast skickar till adresser som ej definieras som “remote” enligt raslist.


FedEx- Jag skickar med FedEx när kundens address definieras som “remote” av DHL. Detta betyder att de kräver att du först betalar av det totala order-beloppet innan de gör i ordning din order för frakt. Betalningen är det mest motbjudande momentet vid import för de flesta av en anledning, det är faktiskt mycket enkelt för en kinesisk leverantör att försvinna med dina pengar, och det är mycket lite du kan göra för att få tillbaks dem från andra sidan jordklotet. Alibaba säljer inte produkter på egen hand utan fungerar som en mötesplats för leverantörer i Asien och importörer från hela världen.


Affärsmodellen kan jämföras med Blocket eller Tradera, där frågan om pålitlighet helt och hållet beror på den individuella leverantören, och inte plattformen i sig. Naturligtvis hittar du ingenting till hälften av priset, även för att Kinas webbplatser redan arbetar med en mycket liten vinstmarginal, men att spara några dollar gör redan stor skillna särskilt när det är importera från Kina som privatperson. Ta emot från annat land – för privatpersoner Betala moms.


Importera från kina som privatperson

Här kan du betala moms och avgift för momsdeklaration för din försändelse. Gör din betalning av moms här. Få en gåva skickad till dig. Det företag som är mottagare till en skeppning från utanför EU är i lagens mening importör.


Importören skall således betala tull och moms, baserat på tullvärdet. I denna artikel förklarar vi vad som egentligen menas med tullvärde , hur processen fungerar och vad som menas med antidumping. Momsregistrerade företag ska betala moms till Skatteverket.


Företag som inte är momsregistrerade ska betala moms till Tullverket. Kontrollera i EU-systemet VIES om ditt företag är momsregistrerat. Ställ dina frågor om moms till Skatteverket. Hur ditt företag får sitt momsunderlag från Tullverket beror på om företaget deklarerar själv eller anlitar ett ombud. Om ditt företag deklarerar själv och använder ett tillstånd till betalningsanstånd ser du uppgifterna om moms på tullräkningen.


Också om ditt företag anlitar ett ombud som sköter deklarationerna och använder företagets tillstånd till betalningsanstånd ser du uppgifterna om moms på tullräkningen. Om ditt företag anlitar ett ombud som använder sitt eget tillstånd till betalningsanstånd och sedan vidarefakturerar ditt företag, är det ombudet som ser uppgifterna i Tullverkets e‑tjänster. Det är då ombudet som ansvarar för att ditt företag ska få tillgång till uppgifterna. Du kan se ditt företags momsuppgifter i tjänsten Momsredovisning. Där kan du söka antingen på ett enskilt tull-id eller på en specifik tidsperiod.


Använd tjänsten Momsredovisning. I vissa fall kan ditt företag inte nå uppgifterna i e‑tjänsten. Det gäller om företaget använder sig av ett indirekt ombud.


Ett indirekt ombud står som deklarant och har ensamt tillgång till ditt företags uppgifter. Det här är vanligast bland företag som är etablerade utanför EU. En annan butik som drivs av Light in the Box men fokuserar på elektronik och roliga prylar, presenter och partytillbehör. Alltid gratis porto, uppgraderas till express om du handlar för 3kronor eller mer. Ali Express och Alibaba Det var här hela köpa-billiga-saker- från - kina -trenden startade.


Några viktiga tips för import från Kina är dock att försäkra sig om att man har koll på de regler som gäller för frakt från Kina. Du behöver exempelvis ha ett så kallat EORI-nummer för att kunna importera varor från Kina , vilket kan ses som ett organisationsnummer för din fraktverksamhet. Det finns många saker att hålla reda på gällande import från Kina , bland annat: noggrann dokumentation, priser och hantering av frakt. EU:s direktiv för att importera varor är strikta och ej förhandlingsbara, vilket gör att du som importerar måste säkerställa att olika direktiv och standarder följs, exempelvis RoHS.


Det beror på att kostnader som kvalitets check av fabriken, så man får den standarden vi kräver i EU, samt dokument, hantering av produkter, personal, miljö, mm. Det har blivit vanligare och vanligare att privatpersoner beställer saker från Kina. Fördelarna är många och det är otroligt enkelt.


De stora internetbutikerna har nu hållit på i många år och vet man vilka man ska söka sig till och om man är van att handla på nätet så finns det inga nackdelar. IMPORT KINA hjälper er från början till slut, med de resurser och nätverk vi har. Ni får tillgång till jurister som specialiserar sig på avtal, förhandlare för att ge er valuta för era affärer, designers som kan ge er förslag, tekniker som ser till att er produkt håller era krav, kvalitetkontrollera med fabrik och produkt till frakt och tull. Funderar du på att importera produkter från Kina eller ett icke-EU-land bör du se till att produkterna är CE-märkta.


Denna märkning intygar på att produkten överensstämmer med lagstadgade kraven på säkerhet, hälsa och miljö. Den första importen jag gjorde var som privatperson. Jag fick då en faktura från FedEx som avsåg importmoms och administrationsavgift. Då antar jag att det är FedEx som har tagit hand om tulldeklarationen och betalat importmoms eftersom jag importerade som privatperson.


Frakta möbler från Kina. Det är inte bara den mest kostnadseffektiva metoden, utan även för närvarande den mest miljövänliga. Alibaba är ett självklart första steg för import från Kina och andra länder,. Om ni får en faktura där en privatperson eller annat bolag står som. Importera från Kina – Genom att följa denna guide kan du lära dig hur man.


Om man som privatperson beställer från ett företag som postorder ska man. Däremot tillkommer det inte någon tullavgift på solpaneler från Kina längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...