torsdag 12 mars 2020

Ir paneler bastu

Vår infrabastu är tillverkat av enbart solid trä som cederträ eller hemlock. Större bastu till familjen? Stort utbud av basturum i hög kvalitet till bra pris och snabb leverans.


Hitta Ir panel här. Bästa butikerna online!

Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Med IR paneler kan du konvertera din befintliga bastu till infraröd. En del kompletterar med IR panel samt vitalight fullspektrum för att få en behaglig infraröd bastuvärme. Sättet att bygga sin egna infraröda bastu är många. Våra nya IR paneler är klädda med trä av Hemlock och tyg utan att kompromissa med effektiviteten.


Det ger en mjukare känsla så att du kan luta dig bekvämt utan att bränna dig. Infraröd ( IR ) Bastu hos PriceRunner SPARA pengar genom att jämföra priser på populära modeller Gör en bättre affär nu! Infraröd bastu betyder att basturummet eller infrarummet har paneler som ger direktverkande värmestrålar med hjälp av infraröd strålning.

Dessa är helt ofarliga. En infrabastu som det även kallas är en ganska ny typ av bastu som värmer upp kroppar med hjälp av ljusstrålar. De ljusstrålar som används är infraröda strålar, helt ofarliga men väldigt värmande. De finns naturligt i solens strålar till exempel, och har egentligen inga skadliga bieffekter.


Rummet för bastun blir inte mer än – grader, men kroppen värms som om det vore mångfalt högre temperatur i rummet. Den relativt svala lufttemperaturen gör det behagligt att andas i bastun, även om kroppen känns varm och svettig. Se hela listan på dinbyggare.


Infraröd strålning har visat sig ha en mängd olika fördelar, och har använts inom rehabilitering och medicin i många år. För oss som vill njuta en stun är det framför allt den härliga avslappnande effekten som märks i första hand. Det beror på att infraröda strålar har en djupgående effekt på huden, vilket förbättrar blodcirkulationen i en kropp.


Det i sin tur för med sig en rad trevliga bieffekter, både mentalt och kroppsligt. Det finns även en mycket praktisk fördel med den infraröda bastun. Det gör att den är billig i drift. I ett sådant ingår också dörrar liksom belysning, luftrening, och sittplatser.


Det är ett behändigt, och ofta prisvärt val. En infraröd bastu av trä är ofta tillverkade av fur eller gran, men det finns exklusivare modeller i till exempel det väldoftande cederträet. Vilket som passar bäst beror i huvudsak på vilken tjocklek på plånboken den som handlar har.

De byggsatser för infraröd bastu som finns på marknaden varierar vad gäller hur svåra de är att sätta ihop. Vissa är så enkla att det knappt ens behövs verktyg, vilket är trevligt för den som känner på sig att de inte är så händiga. Det gäller både modeller som ska vara utomhus och de som är för inomhusbruk. Då infraröda basturum är mycket energisnåla är de också enkla att koppla in på elnätet. De flesta kommer med en helt vanlig stickkontakt.


Istället för bastuaggregatet ska infraröda lampor blir värmekällan. Det sker genom att montera värmepaneler. För den som har svårt att välja går det givetvis fint att installera såväl värmepaneler såsom bastuaggregat, för att själv kunna välja vilken typ av bastubad som är bäst för stunden. En behörig elektriker är ett måste för att se till att aggregat och värmepaneler blir installerade på ett korrekt sätt. I övrigt går det utmärkt att bygga en bastu på egen han för den som är händig.


Tänk bara på att ventilationen måste bli god nog då värmen blir hög även i en infraröd bastu. De långvågiga infraröda strålarna som en infraröd bastu genererar en förhöjning av kroppens temperatur. Detta hjälper till att snabbare bli fri från infektioner och ökar antalet leukocyter ( Vita blodkroppar ) i blodet och stärker därmed immunförsvaret.


Denna IR saunan ägnar sig perfekt till personer, och är en mycket god lösning för den kräsne som har stor plats. Våra IR saunas kan placeras var som helst eftersom du ej behöver koppla till vatten. Här är det bara att montera ihop bastun på under timme och plugga i stickkontaken. IR - bastu (Infraröd) är ett effektivt och behagligt sätt att basta på, med låg energiförbrukning och inte med den fuktiga luft som man får i en vanlig bastu. Har du prövat ir-bastu ? De är nöjda med den och har haft den i ett par år nu.


Tyvärr kan jag inte jämföra den mot andra ir. Jag tycker det borde vara någon som säljer bara paneler och styrelektroniken. Sedan kanske det är så att det är helt omöjligt för en vanlig människa att beräkna rätt panel yta till det utrymmet man han, och det kan ju ligga något i det, men någon raketforskning kan det ju inte heller vara tycker man.


Bygga en infraröd bastu själv. IR-bastun kan brukas antingen med ett helt infrarum eller paneler som kan sättas in i befintlig bastu, så att du kan bada ett bastubad och samtidigt få de hälsosamma effekterna av infravärmen. Infraröd bastu med IR värme höjer din kroppstemperatur, vilket skapar en konstgjord feber, som i sin tur aktiverar och stimulerar kroppens immunförsvar. Konstruktionen på en infraröd bastu skiljer sig något från konstruktionen av en vanlig bastu som värms med bastuaggregat. Kombinerat med bortfrandet av gifter och avfall, blir motståndskraften mot sjukdomar märkbart förbättrad.


Risker med ir bastu behöver du inte ta itu med mind-bedövande värmen i en ångbastu. Detta gör att du kan vara i ir bastun längre, vilket ger dig bättre resultat. Att bli av med oönskade gifter är inte den enda medicinska fördel med att använda ir bastu. Här får du hög kvalitet till ett fantastiskt lågt pris.


Vacker träpanel och utsökt hantverk med riktig belysning ger bastun en lugn och mysig prägel med trevlig atmosfär. Denna bastun ger dig den riktiga bastukänslan. Det första intrycket i din bastu står oftast bastupanelen för. Eftersom det dessutom är viktigt att panelen är av god kvalitet bör du därför välja panel med omsorg.


I Byggmax sortiment finns bastupanel i al och asp som båda är lämpliga träslag för inredning av bastu. Köp de produkter du behöver, billigt och bekvämt på Byggmax. En ir - bastu skulle kunna liknas vid en lågtemperatur bastu som ger samma värmekänslor som vi får av att vistas ute i solen. Värmeteknologin ska inte förväxlas med infravärme. Bastun har en kolvärmare med 15-års garanti.


Till standardinredningen kan man välja mellan hemlock eller cedarträ. Infraröd bastu har blivit allt mer populärt och många som ska installera en ny bastu hemma har svårt att veta vilket alternativ man ska välja. Finns det några risker, myter och negativa effekter av infravärme eller är fördelarna övervägande? Granen är ett klassiskt och prisvärt träslag som även passar som panel i bastun. Däremot är det kanske inte lika bra för laven, då den kan avge koda.


Den borstade granen passar bäst, då den mjuka ytan tagits bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...