måndag 2 mars 2020

Kalibrera refraktometer

Vår digitala refraktometer mäter refraktionsindex och andra relaterade värden. Prestanda möter enkelhet. Beställ information. Enkel och prisvärd.


Kalibrera refraktometer

Vi marknadsför och distribuerar portabla och stationära mätinstrument. Looking for a Refractometers? Choose From a Wide Range of Refractometers From the Top Brands You Can Trust. I stället för kalibrerings vätska kan man använda ren olivolja (jungfruolja).


Man mäter vid en temperatur på ºC. Gör så här: Lägg droppar olivolja på refraktometerns prisma och skruva med justeringsskruven upp till vattenhalt. Plato ganska lätta referenser att skapa. Destillerat vatten mäter SG 1. Jag kalibrerade precis refraktometern mot osmos, kranvatten och ppm referensvätska. Osmos och kranvatten ger för mig samma utslag men när de är kalibrerade mot så visar referensvätskan ppm.


Mät sedan vattnet från karet igen. Får du då ett värde som fortfarande visar 40ppm har du för mycket salt i vattnet. Man kalibrerar dom genom att mäta med rent vatten (helst destilerat).


Justera med den lilla skruven på ovansidan så den står på noll. Efter kalibrering enligt bruksanvisningen ska det medium som ska utvärderas sproporeras till mätprisma. Ljusbrytningen återges som en relativt skarp ljus-mörker-övergång på en skala i genomlysningsdisplayen. Refraktometer under “Tools” tar fram Brix, FG på jäst vört eller OG på färdigjäst öl. Följande vätskekoncentrationer kan mätas: Glykol (propylen och etylen), spolarvätska (etanol och isopropanol) och batterisyra (svavelsyra).


Oavsett indexet inom refraktometern varierar dock inte de steg du tar för att läsa en refraktometer. Kalibrera refraktometern med destillerat vatten. Saltmätare- refraktometer med mycket hög precision, framtagen specifikt för. Allt om kalibrering – vi reder ut kalibreringsbegreppen. Olivolja (jungfru olja) Vid grader Lägg två droppar på.


Precision Measurement Equipment Store. Vissa refraktometrar använda refraktion för mätning av koncentrationen av en flytande lösning. En refraktometer med hög precision som är enkel att använda och kalibrera. Peka refraktometern mot en naturlig ljuskälla, eftersom konstgjord belysning kan göra att avläsningen inte är korrekt.


Titta in i okularet och justera det så att skalan är i fokus. Justera kalibreringsskruven så att refraktometern läser exakt noll. Rengör dagsljusplattan och huvudprismönstret med en mjuk, fuktig trasa. Biredskap, Nyheter.


Det finns många olika refraktometrar , men den allmänna principen för dem alla är samma. Undersökning av råmjölkens innehåll av antikroppar med hjälp av Brix- refraktometer. Utför mätningen snarast efter urmjölkning.


Kalibrera refraktometer

Blanda råmjölken noga och placera en droppe på mätglaset. Digitala Brix-mätare avläses direkt. Mäter frostskyddsnivån i såväl kylar- som spolarvätska. Kan även fastställa batteriets skick.


Tillverkad i metall med grepp i gummi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...