torsdag 9 april 2020

Kan man dricka vattnet i spanien

Ofta tror svenska turister att det är farligt att dricka kranvatten i Spanien och att dricksvatten i Spanien måste vara mineralvatten på flaska, men faktum är att inte ens de mest känsliga magarna kan må dåligt av vanligt spanskt kranvatten. travel, travelmarket och andra webbsajter säger att man inte ska dricka kranvatten i Spanien. Man kan dricka vatten från kranen på de flesta ställena i Spanien, men det smakar inte så gott. Vill man vara säker på att undkomma en maginfluensa bör man köpa vatten på flaska, det finns i de flesta livsmedelsaffärer och kiosker. Det är alldeles utmärkt vatten i Torrevieja.


Vissa sätter in avancerade vattenrenare, vilket jag har svårt att förstå.

Vi har monterat en enkel vattenrenare från Clas Ohlsson, men det är mest för syns skull, och för att icketroende ska våga dricka kranvattnet. Däremot kloreras det ju friskt och även om det är helt OK att borsta tänderna i känns det sådär att hälla upp i ett glas vatten när man är törstig eller till maten. Man brukar ge dricks på restauranger i Spanien. Dricks på restauranger. Om servicen inte har varit bra, så ger man inte dricks.


Vattenfiltret TAPP installeras direkt på kranen utan verktyg och kostar max euro om året. Filtret tar bort klor, bismaker och vanligt förekommande föroreningar i. Samlad reseinformation om Spanien, allt du behöver veta om visum,.

Jodå, visst kan man dricka det spanska vattnet, i alla fall här på fastlandet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig. EU har ett dricksvattendirektiv som kräver att medlemsländerna ska kontrollera sitt vatten. Enligt EUs miljöbyrå är procent av kranvattnet i EU drickbart.


Här följer en lista på olika länder och om man kan dricka vattnet från kranen eller om man ska köpa vatten på flaska. Påståendet är helt löjligt! Allt vatten som rinner i kranarna på hotell och bostäder i Spanien är garanterat drickbart och kranvattnet i Spanien medför absolut inga hälsorisker. På de flesta platserna är det spanska kranvattnet säkert, men det har en mineral eller klorliknande eftersmak. Det menar Christer, Anonyma Alkoholister i Fuengirola.


Men det är också mycket enklare att vara nykter alkoholist i Spanien, säger han. Spanjorerna reagerar inte som svenskar om du dricker vatten istället för vin, för dem är allt en måltidsdryck. Dessa öl kan du välja i olika storlekar där ”Quinto” är cl och ”tercio” är cl.


Man kan även beställa fatöl på cl som heter ”una cana” och cl ”un tubo”. I Spanien är inte Andalusien den mest kända vinregionen, men de har en del viner härifrån med. Som tidigare talare sagt att det är vanligt att ge dricks i Spanien.


På restauranger är servicen inräknad i notan, men ändå är det vanligt att avrundar uppåt! På caféer och barer ger man i vanliga fall några mynt.

Man ger även några pesetas till städerskor och taxichauffören om han har givit service i en eller annan form. Mat och dryck kan vara den stora upplevelsen utomlands, men är man inte lite försiktig också, så kan den orsaka t. Sv: Vad vågar man använda vattnet till i Europa När det står dricksvatten där man kan fylla på, det vattnet använder vi till matlagning, kaffe och t. Vattnet som vi dricker i husbilen, utomlands som i Sverige, det köper vi på flaska. En ren smakfråga och inte alls för rädsla att bli magsjuka.


Om man kan dricka vattnet eller inte på resmålet är en bra sak att kolla upp innan avresa. Gör man inte sin hemläxa riskerar man att spendera sina dyra semesterdagar på toaletten med turistmage och diarré, eller ännu värre – att smittas av hepatit A eller salmonella. En av de bästa sakerna med att vandra i svenska fjällen är att du kan utan problem dricka ur fjällbäckarna.


Kan man dricka vattnet i bäcken eller sjön? En av huvudreglerna som alltid gäller är att man inte skall dricka vatten som är stillastående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...