fredag 10 april 2020

Känslor kärlek

När man blir förälskad är det lätt att bli helt hänförd av sin partner vilket får många till att dra slutsatsen att det är äkta kärlek de upplever. Albert Einstein College i New York har utfört en studie där de gjorde hjärnskanningar för att kunna se hur kärlek påverkar hjärnan. De visade en bild på deras partner samtidigt som de skannade hjärnan vilket visade i vilka delar som det blev en ökad aktivitet i. Delen av hjärnan som är kopplad till begär blev mer aktiv dessutom ökade aktiviteten i den del där dopamin produceras, vilket påverkar vår motivation och vårt välbefinnande.


Känslor kärlek

Det är alltså inte konstigt att vi söker efter en partner, det här visar att kärlek inte bara är en känsla, det är något vi har en drift efter i våra hjärnor, precis som vår drift att hitta mat och vatten1. Men hur vet man att kärleken man funnit verkligen är äkta? Se hela listan på edarling. Sternberg menar att den sanna kärleken har passion i form av att du känner en stark attraktion och lust för din partner.


Det finns också ett näst intill tvångsmässigt behov av att få dina känslor besvarade. Den intimitet som äkta kärlek för med sig leder till tillgivenhet. Närheten och de band som formas mellan er växer fram först när ni spenderar mycket tid ihop och delar allt fler aspekter av era liv med varandra. Intimitet är något som tar tid och bygger på tillförlit och att ni känner er trygga i varandras sällskap.


Känslor kärlek

Med engagemang menas att det krävs en förmåga att hålla ihop oavsett vad som händer och att kunna lösa konflikter på ett moget sätt. Missförstånd löser ni utan att förutsätta att partnern har dolda motiv. Den här sortens engagemang innebär att du har en vilja att fö. Den sanna kärleken kommer till skillnad mot vad många kanske tror inte utan sin beskärda del av besvär eller ansträngningar.


Det är viktigt att aldrig sluta vårda och jobba på relationen, även om passionen kanske svalnar succesivt så finns det då kvar en stadig grund att stå på. Det kan beskrivas som en ständig process, hur du älskar din partner och hur du själv vill bli älskad. Att älska någon innebär också att vara empatisk och se till så att bådas behov i en relationen blir mötta3.


Se till så att ni hittar på roliga saker tillsammans, kommunicerar ärligt med varandra och glöm inte av de små gulliga gesterna! Lycka till med kärleken! Har du funnit äkta kärlek än? Kommentera om din upplevelse nedan!


Det händer saker i kroppen när du är kär, som att det kan kännas varmt, härligt och pirrigt. Du kan också känna dig pigg, modig och lycklig, eller lugn och harmonisk. Du kan få svårt att koncentrera dig, eller tänka på annat än den eller dem du är kär i. Men det kan också kännas nervöst eller ledsamt att vara kär. Kärlek är ett spektrum av känslor och attityder som präglas av ömhet, tillgivenhet, samhörighet och villighet till uppoffring.


Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärlek enligt SAOL Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: “en stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång.


Den första förälskelsen sätter stark prägel på ditt känsloregister. Därför kan det också kännas tufft att släppa taget om det väl tar slut. Jag sjöng om kärlek men fick ingen från dem som röstade. Den som söker evig kärlek bör leta på nätet. Det här var kvällen då den plågade stans invånare skulle få räta på nacken och stolt deklarera sin kärlek till klubbmärket.


Känslor kärlek

Men nog var folkets kärlek belöningen de verkligen väntat på. Det är en sådan glädje att den svämmar över oss med känslor av längtan. Att känna som att inget är lika viktigt som den andra personens välmående. I den situationen vet endast personen som är förälskad var gränsen går, när denne måste börja acceptera verkligheten.


Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. Kärlek sätter sig i princip hela kroppen förutom benen. Våra känslor förbereder vår kropp på olika scenarier. Och hur du känner fysiskt förstärker det känslomässiga, säger läkaren Lauri Nummenmaa, som ligger bakom studien, enligt Prevention.


Känslor kärlek

Glädje, att känna kärlek. Känslan av glädje får dig att vilja vara kvar i situationer som är bra för dig och fortsätta med det du håller på med. Den för oss samman och skapar tillgivenhet och kan stegras till extas. Den vill få oss att närma oss något eller någon.


Utforska Isabellaglads anslagstavla Kärlek på Pinterest. Visa fler idéer om citat, kärlek , känslor. Synliggör att kärlek kan väcka många olika slags känslor.


Bekräfta att vi kan känna olika och att vi har olika erfarenheter. Kärlek är dock en känsla som verkligen förenar alla känslor, och som är vital för oss. För om du verkligen tänker efter så finns många av de känslor som vi känner inneslutna inom kärleken.


Du kanske känner dig rädd då du ser på en skräckfilm, men du kan även känna dig rädd för att den andra personen inte vill ha dig. Citat om kärlek uttrycker en känsla av trygghet som du får från att vara älskad. Många av dessa citat kan du hänvisa till ditt eget kärleksliv. Dessa citat om kärlek är en spegel av andras tankar. Detta citat sammanfattar den tragiska känslan som obesvarad kärlek innebär.


Kärlek kan extrahera tänder, och ibland vara värdelös. Olycklig kärlek är en ensidig och intensiv känsla som kan få en enorm kraft. Det må vara romantiskt att älska någon med varje fiber av sin person, men när känslorna inte är besvarade så är sanningen att olycklig kärlek kan ta knäcken på en. Alla våra känslor är intimt kopplade med hjärnan. Och det är när känslosystemet i hjärnan, det så kallade limbiska systemet, blir aktiverat och skickar ut nervsignaler till hela kroppen, som vi får spänningar i magen, svettas i händerna eller får darrningar på rösten.


Kärleken sitter i hjärnan och inte i hjärtat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...