torsdag 30 juli 2020

Stängsel häst regler

Besök Lantkompaniet. Färdiga stängselpaket för valp, m. Stängsel som innehåller taggtråd är inte tillåtet till hästar. Om man har hästar eller andra djur som försöker hoppa är det lämpligt att stängslen står nära varandra, så att de klarar även taggtråden, säger Sara Gabrielsson. Alternativet är att sätta stängslen minst 4-meter från varandra, men det är inte alla som kan avvara så mycket bete. Tänk på att avståndet dock kan variera beroende på djur och terräng.


Du kan behöva anpassa dig efter dessa faktorer när du sätter stängslet och placerar ut stolparnas avstånd. Välja stängseltråd eller stängselband? Du ska ge din häst tillräckligt med grovfoder varje dag.


Din häst ska ha möjlighet att äta under lång tid. Du ska se till att din häst inte blir över- eller underviktig. Du får inte använda taggtråd till att stängsla in din häst.


Stängsel häst regler

En enkel vägledning kan vara enligt följande: trådhöjder blir gånger stängselsträckan. Ett enkelt exempel: Ska du stängsla km med två trådhöjder behöver du ha ett stängselaggregat som klarar minst km (km x 5). Elstängsel finns som trå band eller rep.


Plaststaket är oftast nästintill underhållsfria. Antalet trådar och avståndet mellan dem och mellan den understa tråden och marken beror på vilken sorts djur som stängslet används för. Här hittar du ett vackert Poda staket för hästar i olika typer av trä och plast. I detta avsnitt har vi samlat länkar till lagar och regelverk som det är bra att känna till för den som är verksam med hästar ! Alla hästar inom EU ska ha hästpass. Detta gäller alla hästar oavsett ålder eller ras.


Stängsel häst regler

Ett hästpass gäller hela hästens liv. Hästarna ska också vara registrerade i den medlemsstat där de bor. I regel behöver du ett jordningsspett per joule.


Har du ett av de starkaste aggregaten kan det därför vara bättre att gräva ner – meter jordningskabel. Det är förbjudet att jorda i vattensystem eller elnätet. Vill du veta mer om stängsling – se alla våra produkter för stängsel granngården.


Stängsel häst regler

Stängselboken, som är rikt illustrerad med fotografier och teckningar, tar upp både praktiska och teoretiska frågor kring stängsel och riktar sig till alla som på olika sätt arbetar med stängsel. Fel stängsel eller dåligt underhållet stängsel kan ställa till med riktigt svåra olyckor som kan kosta hästen livet. I betesskolans tredje del tittar vi.


Vissa hästar är riktiga houdinis och tar sig ut ur sin hage på det mest. Stängsel regleras i ett antal lagar och situationen avgör vilka regler som. Ett rejält och bra stängsel är viktigt för att djuren ska vara trygga och säkra i hagen. En av de viktigaste delarna i bygget av ett stängsel är stängselstolparna. Här gäller det att fundera över vad för funktion stängslet ska fylla.


Gallagher har de bästa lösningarna för att leverera stängsel med ström. Kommer du att välja i-Serien, våra intelligenta aggregat? Eller en plugplay lösning? Kanske ett soldrivet aggregat med integrerad solpanel passar dig bäst?


Oavsett vad du behöver, kan vi erbjuda dig rätt lösning och det mest pålitliga aggregatet. Efter registrering får du då års garanti. Bygg ditt eget stängsel runt hästhagen med våra stängselprodukter. Allt du behöver för ett komplett elstängsel.


Djurgårdens stängselsortiment är sammansatt och utvecklat under år tillsammans med våra egna stängselmontörer och kunder. Sortimentet är utvecklat för att ge dig ett stängsel av bästa kvalitet som skall fungera många år med minsta möjliga underhåll, dessutom till marknadsledande priser. Vår webbshop erbjuder dig ett stort utbud av prisvärda kvalitetsprodukter inom ridsport. Här kan du även beställa stängsel för alla djurslag. Vi monterar stängsel inom hela Skåne.


För större hundar måste ytan vara minst 8kvadratmeter (läs mer hos Jordbruksverket).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...