fredag 13 november 2020

Svetsa pinne lodrätt

Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala svetsare. Alla lodräta spalter som svetsas med pinne svetsas alltid nedifrån och upp, annars rinner. Mathias ger sig på att svetsa pinne på elmia. Men många svetsning, särskilt de gjort på plats, är inte enkel horisontell eller platt.


Svetsning är ett hantverk. Säker svetsning handlar om att svetsa proffsigt och att göra rätt i alla detaljer. Här finns filmklipp som visar hur man svetsar rätt, men också annat som är viktigt för att svetsningen ska bli säker.


Att svetsa är inte så svårt. Här visar vi dig hur du punktsvetsar, fullsvetsar och gör en kantfog. Så att pinnen skulle vara så mycket bättre än Mag är struntprat enligt mig. En bra pinnsvets har en förhöjd startström som sänks när pinnen börjar brinna. Det du ska göra är att: Knacka pinnen mot golvet så att du får en liten topp av metallkärnan framme.


Nu ska du smeka pinnen mot dig mot plåten, inte fram och tillbaka utan bara åt ett håll. Då får du upp värmen i pinnen och den tänder lättare. En såkallad viral video som sprids just nu visar hur man tydligen kan svetsa upp en hel pinne till en sträng utan att mata med händerna, automatiskt liksom. Prövar att ladda upp den här så får vi se hur det fungerar. Gunde Svan lär dig hur man svetsar.


Duger till vanligt handelsstål, största nackdel är att den är hopplös att svetsa i nåt annat läge än horisontell liggande fog. Rekommenderas som sagt som träningspinne. Vad gör jag för fel när jag svetsar och pinnen fastnar. Jag tänder och börjar svetsa , men då och då så vill pinnen fastna och man får hålla en lång båge för att den inte ska fastna. Sen rätt som det är så går det bra att ha kort båge, så att man kan känna botten på fogen med pinnen.


Hur mycket svetsrök och särskilt farliga ämnen som bildas, beror bland annat på vilket grundmaterial som svetsas. Ofta är det inte möjligt att påverka grundmaterialet, men det är viktigt att veta att vissa grundmaterial ökar risken för farliga ämnen i svetsröken. Fördelen med pinne ? Det finns sur,basisk, rutilbasiska elektroder. Dom brukar va lättsvetsade men inte lika stor hållfasthet som med Basisk Ok 48. Man kan oftast utan problem svetsa i alla lägen.


Det jag vet om alusvetsning med pinne är följande. Det krävs oändligt med ström. A för en vanlig 3mm trå5mm gods. Pin-svetsen jag har använt vid alusvets med pinne är en sån där gammal rackare som är en fet växelströmsmotor på cirka 1kg som är kopplad till en JÄTTESTOR generator.


Vid svetsning av plåtar betyder PF att svetsningen sker lodrätt stigande, PG är fallande fog. På röret sammanfattas dock flera positioner med dem. Positionen PF gäller när röret svetsas , med utgångspunkt över huvudhöj åt båda sidorna utan att vrida. Då bildas minsta mängd svetssprut men det blir också lättare att svetsa snyggt och starkt, och som hobbysvetsare blir det roligare resultat. När kapning och slipning bildar gnistor, slipa måttligt hårt och intensivt.


Hög kvalitet Bra priser Brett proffssortiment Snabba leveranser! Jag delar bara delvis dina erfarenheter. Enligt min mening så är rutil-elektroder lättare att svetsa med.


Här köper du sponsorklistermärken, andra klistermärken och medlet Mac A-Länk. Glöm inte prenumerera och kommentera. Alltså det här var så roligt! Jag vill redan nu förvarna dig tomten om att de är en TIG svets du ska komma med gen.


Gör rent noga innan och just. Ska du svetsa någon form av konstruktion eller svetsa ihop en armering till en gjutning? Vet inte vad det är för pinnsvets du har men är det någon form av likriktare eller inverter lär det gå rätt enkelt. Till mm armering hade jag nog velat ha 0-5mm elektroder.


Lämplig ström står på paketen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...