onsdag 2 december 2020

Trådlös överföring av ljud

Trådlös överföring till Paradigm. Med denna blåtands-sändare kan vilken signalkälla som helst skicka ljud trådlöst ! Oavsett om du är ute efter trådlös överföring av ljud till högtalare, trådlös bildöverföring till tv eller trådlös videoöverföring så har vi ett flertal olika lösningar i vårt sortiment. Det finns flera olika typer av lösningar, där vissa är avsedda för musik, andra för bild och ytterligare några för IR-signaler från fjärrkontroller.


Vissa ersätter helt enkelt kablar, medan andra kan ta emot musik och bild från en mobiltelefon. Köp allt du behöver för trådlös ljudöverföring, vi har både FM-sändare och Bluetooth-sändare.

Låga priser, brett utbud och snabb leverans. Välkommen till Teknikproffset! Ett helintegrerat system där man inte behöver något annat än Sonosprylarna för att kunna köra trådlöst och synkat i flera rum – Sonos har Wimp och Spotify inbyggt, och du kan även köra olika låtar i olika rum.


Man kan också använda dator, mobila enheter (både iOS och Android), hemmabioanläggning eller cd-spelare som ljudkälla. Funkar fint med bara högtalare – då kopplar man en av dem till internet. Men man kan också använda en speciell nätverksbrygga: bra om man till exempel har internetroutern i ett skåp eller bara vill slippa dra ethernetkabel till en högtalare (hey, poängen är ju att de är trådlösa!). Om ni är flera i hushållet med gemensamt Spotifykonto så kan detta inte användas samtidigt hemma med Sonos-systemet och med mobilen utanför hemmet. Se hela listan på cafe.


Men högtalarljud har BO alltid haft järnkoll på, och när så den nya, moderna, snabbare BeoPlay-linjen lanserades för några år sedan lyfte allt igen – designen är återigen självsäkert Scandinavian Modern-cool och ljudet magiskt i den trådlösa miljön.

BO är fortfarande på gränsen till alltför dyra – de kostar ofta tre gånger så mycket som andra märken men är knappast tre gånger bättre. Perfekt för:Den som har pengarna, helt enkelt. Vi har till exempel aldrig hört en bättre trådlös allt-i-ett-högtalare än BeoPlay A9. De flesta trådlösa system kör med Apples Airplay som ett av de vanligaste överföringsalternativen, och Mac-fans sätter gärna upp ett helt trådlöst bild- och ljudsystem med så många Appleprylar som möjligt – de lirar ju perfekt ihop. Då använder man sin vanliga tv och högtalarna (och förstärkaren) man redan har, sen sätter man upp ett wifi-system av små Airport Express-dosor med digitala ljudutgångar och skickar ljudet till högtalarna (direkt eller via förstärkare).


Man kan köra en Express per rum – musiken spelas då i synk över hemmet. Airport Express Pris: 8kr Funkar både som router och som wifi-enhet som kan skicka digitalt ljud från iTunes, Spotify och alla andra musik-källor vidare till befintliga h. Få trodde på Ikeas tekniksatsning när den lanserades för ett par år sen, med bild och ljud i en allt-i-ett-lösning och tillhörande möbel – inte minst som man specialbeställt hårdvaran från en kinesisk ”no name”-leverantör och allt är underordnat Ikeas prispressade budgettänk. Tv-bilden är inget vidare. När man adderat den trådlösa sub-basen låter det riktigt bra!


De andra högtalarna är visserligen inte trådlösa, men de är smart inbyggda i möbeln, så systemet kännssladdlöst. Utmärkt i en enrumslya. Till skillnad från Sonos kan du inte koppla en högtalare direkt till nätet utan behöver den lilla hubben. Dessutom har högtalarna bluetooth för ännu fler användningsområden.


Inte lika lätt att få i gång som Sonos, men när allt väl lirar känns ljudet snäppet bättre – större spridning, högre maxvolym. Dock är basen fladdrigt oskarp. Båda har trekantig form och är idealiska att fästa i vägghörn, men ser schysta ut även med fristående placering.


Kopplas till internet.

Multiroom Hub Pris: 4kr Hjärtat i systemet. Visa underkategorier. Parkoppla trådlösa hörlurar till TV,. Ej lösenordsskyddad lista. Andra betaversionen av Mac OS Big Sur 11.


Apple släpper nya betaversioner av IOS 14. Delbetala i upp till månader. Allt fler har insett fördelen med att snabbt och enkelt kunna koppla upp sig trådlöst i konferensrum eller mötesrum. Bättre trådlöst ljud än så här finns inte – överföringen är mer högupplöst och stabilare än ”vanligt” wifi- ljud och utförandet i aluminium extremlyxigt.


Kombineras i par eller surround-set up med BeoLab 19-basen. Musikanläggningar och högtalare, även nyköpta sådana, saknar tyvärr ofta stöd för blåtand (eller annan teknik för trådlös överföring av ljud ). Det innebär att du antingen måste köpa till en dongel som du kopplar till din anläggning, eller att du måste köpa en helt ny musikspelare. De adaptrar som finns för trådlös överföring av ljud - och bild via hdmi är till att börja med väldigt dyra, med priser på ett par tusenlappar och uppåt. Dessutom är de inte anpassade för användning ihop med mobiltelefoner, utan snarare tänkta att användas för att koppla blu-ray-spelare och andra ickeportabla enheter trådlöst.


Om detta är ditt första besök på Bilsnack och funderar på att bli medlem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...