tisdag 20 april 2021

Vilka telefoner stödjer trådlös laddning

Uppdateras varje fredag. Brother, Canon, HP, Epson m. In-ear, On-ear, Over-ear etc. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. För att du enkelt ska kunna se om din mobila enhet är kompatibel och därmed kan laddas trådlöst via en Qi-laddare.


Nedan listar vi mobiltelefoner, surfplattor, bluetooth högtalare och andra typer av enheter som tillämpar trådlös laddning via Qi. De flesta mobiler som erbjuder möjligheten att ladda trådlöst, använder idag Qi-standard (uttalas ”Chi”). Här hittar du märken som Samsung, HTC, Huawei, Nokia och Sony.


Vilka mobiler har stöd för trådlös laddning i dag? Mobiler med inbyggt stöd för trådlös laddning via qi-standarden är ännu ganska få. Söker du efter trådlös laddare för Android? Köp en av våra produkter här.


Fråga 4: Vilka telefoner stödjer trådlös laddning ? Enheter med sladdlös laddning enligt Qi-standarden Qi-laddning inbyggt i enheten. Användning av skal kan därför sänka laddningshastigheten. Resonant laddning används när laddaren ska byggas in under till exempel en bordskiva (maximalt mm).


Alla moderna Qi-kompatibla enheter stödjer både induktiv och resonant laddning. Trådlös laddning är ett enkelt och smidigt sätt att ladda mobilen på. Vi förklarar va varför, när och hur. Läs om trådlös laddning på tre.


Men när man övergår till trådlös laddning är det batteriet som driver telefonen. Den trådlösa laddaren tankar bara batteriet. Telefonens batteri ges alltså inte en välbehövlig paus som den annars hade fått.


Vissa trådlösa laddningsstationer erbjuder en funktion som automatiskt stänger av laddningen när telefonen är fulltankad. Laddningen pågår i flera timmar. I de flesta fall stängs laddaren av och fläkten tystnar när telefonen laddat klart, men det händer att den fortsätter att surra trots att telefonens laddning står på 1procent.


Vilka telefoner stödjer trådlös laddning

Ska man ladda trådlöst är värmeutvecklingen definitivt ett potentiellt problem. Fler mobiler lanseras hela tiden med stöd för Qi-laddning. Samsung Smed skal för trådlös laddning placeras på laddarens spole och telefonen börjar laddas. En viktig faktor är avståndet mellan laddarens spole och mottagarens spole, de måste vara mycket nära varandra. Rezence är lite annorlunda och bygger på magnetisk resonans.


Mobiler som har stöd för trådlös laddning behöver inte laddas med sladd. De kan istället laddas med speciella trådlösa laddare, eller laddningsplatta. Den vanligaste standarden för trådlös laddning kallas för Qi (uttalas chi) och stöds av de flesta mobiltillverkarna, bland annat Apple, Samsung, Sony och Huawei. PMA-laddning har framförallt använts av Samsung som begåvat sina flaggskeppsmobiler med stöd för både Qi- och PMA-laddning.


PMA samman med en annan trådlös laddningsteknik vid namn A4WP (Alliance for Wireless Power) för att standarden skulle få stöd för både induktiv och resonant laddning. En av de vanligaste lösningarna för att ge en gammal telefon trådlös laddning är ett skal med inbyggd lightning-kontakt. Pris: 3kronor på Lifestylestore. Qi laddare för att laddningen ska börja.


En efterlängtad och populär funktion. Och visst tycks den smidig. Zdnet har testat saken och upptäckte batteriet laddar ur snabbare än laddning via sladd. Det verkar inte så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...