onsdag 5 december 2018

Koppartråd på tak

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön. VVS-delar från oss.


Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Det kommer många frågor till oss om användningen av koppartråd mot mossa på taket. Här svarar Stephan Fickler på detta ämne. Den som har kopparbeslag runt skorsten eller nockplåt av koppar vet att mossa eller annan påväxt inte trivs i närheten. Det som sker är att kopparn avger fria kopparjoner som är mycket giftiga för vattenlevande organismer.


Svar: Jodå, koppar kan motverka mossa på tegeltak, men det krävs mer än en koppartråd för att avge tillräckligt med kopparföreningar för att klara av ett helt tak. Titta på äldre hus med kopparbeslagen skorsten eller andra detaljer av koppar på taket. Det kan nämligen vara farligt att ha en tunn koppartråd på ett tak. Om blixten skulle slå ned på det skulle den även slå in i denna koppartråd.


Och då kan energimängden i den lilla tråden bli så extremt stor att den exploderar - och faktiskt kan den då spränga bort hela taket! När det regnar så fäller koppartråden ut något ämne som hindrar mossa att växa på takpannorna. Isolerad koppartråd för spolar, transformatorer, mm. Tråden är direkt lödbar upp till ø0.


Dimensioner över ø0. Alternativet är att stå på stege och skrapa ner mossan mekaniskt. Nelson Garden har utvecklat en ny takskrapa med teleskopskaft som ger dig en räckvidd på meter. Han talar också om den gamla beprövade koppartråden som du kan spänna upp på taket och när det regnar på den så trivs inte mossan.


I vissa fall sägs det fungera, i andra inte. Steg två efter taktvätten är att hålla det rent så länge som möjligt. Mossa på tak är ett vanligt problem bland husägare – vi ger dig alla tips om ett rent tak. Rekommenderade företag, medel och redskap.


Alla taken är mossfria så när som lite efter en kant mot vindskivan där träd står nära- Målade med pensel rikligt efter kanten på taketmed lösning så försvinner det nog över sommaren Dessutom sprutade jag på ett kvm plasttak för första gången för att se om det underlättar rengöring om några veckor innan midsommar. Mitt Biltemamedel är nu år gammalt så det blir. Tänk på att om du bor nära skogen kan det vara en bra idé att se om ditt tak oftare då det samlas mer skräp på taket som ger vattnet en chans att samlas och orsaka fuktskador.


Genom att besikta och rengöra taket minst en gång per år kan du upptäcka tidiga varningstecken till fukt och skador. Nu i somras fick jag äntligen lagt nytt tak på huset. Använde Benders Candora, det är en lite blankare betongtakpanna.


Trädgård iFokus - ett forum för alla som odlar i trädgår växthus, krukor och balkong! Diskuterar även gräsklippare, verktyg, redskap, trädgårdsprydnader, ohyra, ogräs och odjur och annat som lever och annat i livet. Koppartråd mot mossa på taket Har läst om att koppartråd skall motverka mossa på taket på ett flertal ställen så nu har jag fått hjälp med att få en tråd monterad. Spänn en koppartråd på nocken eller högst upp på taket. När det sen regnar så fäller koppartråden ut lite lite koppar som inte mossan gillar och växer väldigt dåligt på ditt tak.


Koppartråd på tak

Problem med lavar, alger och annan påväxt på taket ? Jag har testat det verkar funka. Då kan vi hjälpa dig. Med Nelson Gardens Takrengöring är det möjligt för dig som villaägare att enkelt få bukt med problemet på egen hand - utan att behöva klättra upp på taket.


Tak med lutning på ca 14° kallas för låglutande tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...