fredag 7 december 2018

Riktat jordfelsskydd

Detta skydd skall vara inställt så att krav på känslighet är uppfyllt för alla de driftläggningar som kan förekomma i nätet. Compact NS Denna elektroniska jordfelsmodul kopplas samman med en trepolig effektbrytare och ger ett jordfelsskydd med ställbar känslighet och ställbar fördröjning. Riktat jordfelsskydd: poliga Vigimoduler. Ett trepoligt jordfelsskydd kan endast användas i femledarnät. I förekommande fall av dubbla jordfel brukar kortslutningsskyddet, överlastskyddet, noll- punktsspänningsskyddet, som vidare benämns NUSeller det riktade jordfelsskyddet koppla bort felen.


Riktat jordfelsskydd

Funktion Det riktade jordfelsreläet SPAS 1C är ett sekundärrelä , som ansluts till sitt skyddsobjekt med hjälp av spännings- och strömtransfor- matorer. Jämförelse av riktade reläskyddsfunktioner i impedansjordade nät. För att aktivera jordfelsskydden behöver olika utlösningsvillkor vara uppfyllda. Riktningskänsliga jordfelsskydd känner om den uppkomna jordfelsströmmen härstammar från ett jordfel i den egna ledningen eller inte. Detta är huvudskyddet för jordfel på en ledning.


Voltimum - Voltimum är en portal med verktyg. Uppkomna vi nkelfel i mätkretsen kan påverka det riktade jordfelsskyddet så att verklig felström och u ppmätt felström inte stämmer överens, vilket kan leda till uteblivna eller obefogade felbortkopplingar. Vattenfall ställer krav på att vinkelfelet får uppgå till max ±grader för mätkretsen. Sammanfattning : Utfört examensarbete undersöker vinkelfelet i mätkretsen för riktade jordfelsskydd och hur det påverkar dess felbortkoppling.


Uppkomna vinkelfel i mätkretsen kan påverka det riktade jordfelsskyddet så att verklig felström och uppmätt felström inte stämmer överens, vilket kan leda till uteblivna eller obefogade felbortkopplingar. Sammanfattning Utfört examensarbete undersöker vinkelfelet i mätkretsen för riktade jordfelsskydd och hur det påverkar dess felbortkoppling. Autoreclosers med förbättrat riktat jordfelsskydd. Techinova har exklusivitet att sälja NOJA Powers autoreclosers på den svenska marknaden.


Nu uppgraderas kontrollmjukvaran till autorecloserna med en jordfelsalgoritm med Cos Phi beräkning, vilket förbättrar precisionen för kompenserade nät med avseende på riktat jordfelsskydd ytterligare. Jordfelsskydd med riktningsrelä eller 41. AA) När riktat jordfelsskydd erfordras, används riktningsrelä RRPE eller RRPE 4 se fig 7. Med riktningsrelä avkänns den resistiva i nät med noll— jordad över ett nollpunktsmotstånd.


Med RRPE av— känns den kapacitiva jordslutningsströ—n i ojordade nät. Tid- funktionen kan vara antingen konstant-. Detta inkluderar några av marknadens mest populära ljuskällor med riktat ljus. Reläskyd riktningsprov, transienter, intermittenta fel, jordfel, jordfelsprov Relay protection, directional earth-fault protection, transients, intermittent earth.


Dessa bekymmer är mer påtagliga på landsbygden där fel på en lång ledning kan generera en högre jordslutningsström än i tätorten p. Prov med uppspelning av. Ritningar av ställverk bifogas och ska godkännas av Sundsvall Elnät innan beställning. Mätarfack ska kunna frånskiljas från bägge håll, se figur 1. Driftbevis lämnas i samband med besiktning innan anläggningen driftsätts. En vanlig missuppfattning är att jordfelsbrytare bara fungerar om de sitter i jordade uttag, men de ger ett gott personskydd även i ojordade uttag. Den fjärde zonen ska kunna vara riktad både framåt,.


Riktat jordfelsskydd

Stationen innehåller överströms- och riktat jordfelsskydd , ett mindre 24VDC batteri, en likriktare och utgångar till signalsystem. Matning till likriktare sker antingen med extern 2VAC matning eller från spänningstransformator om så önskas. I kraftverk och transformatorstationer finns mängder av reläskydd som skyddar kraftnät och apparater från haverier. Som automatsäkringar, fast mycket smartare.


De fördefinierade konfigurationerna kan användas som de är eller enkelt skräddarsys efter tillämpningsspecifika krav med fritt valbara funktioner. Nej, ett riktat jordfelsskydd fungerar inte med den placeringen alltså på kV sidan. Jag skulle dock inte tro att någon skulle driva nätet som du ritat med delad skena på kVs nätet då detta skulle innebära en maska som går ner i kV.


Riktat jordfelsskydd

Oerhört knepigt att få till en bra skyddsuppbyggnad i ett sådant nät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...