torsdag 30 januari 2020

Magnetisk flödestäthet enhet

Riesenauswahl an Marken. Heute verkaufen und Geld verdienen. Wir machen die Rückgabe einfach. Bay ist für Sie da! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Jetzt modernste Elektronik kaufen.


Magnetisk flödestäthet enhet

Gauss, G eller Gs, efter Carl Friedrich Gauss, är en enhet inom cgs-systemet för det magnetiska B-fältets styrka, det vill säga magnetisk flödestäthet. Uttryckt i SI- enheter motsvarar en gauss 10-tesla. Jordens magnetfält har en styrka på ungefär en halv gauss. Vektorfält kan åskådliggöras med hjälp av pilar av olika längd och riktning eller med fältlinjer, där fältstyrkan är proportionell mot linjetätheten. Enheten är uppkallad efter Nikola Tesla.


Vissa storheter är kända under flera olika namn, som det magnetiska B-fältet som även kallas magnetisk flödestäthet, magnetisk induktion eller helt enkelt magnetfältet, beroende på sammanhanget. På liknande sätt kan ytspänning betecknas som antingen σ, γ eller T. Tabellen listar oftast bara ett namn och symbol. Här står B för magnetisk flödestäthet och är ett mått för hur starkt magnetfältet är i en punkt. Magnetisk flödestäthet.


Magnetisk flödestäthet enhet

B mäts i tesla(T) µ är en konstant på 00xπx10-7. I=strömstyrkan i ledaren(A) r= påverkad partikels avstånd från ledaren(m) Exempel: Elektronen Erik befinner sig på avståndet 0meter från en ledare som det går ström genom. Har du hittat ett fel, eller har du kommentarer till materialet på den här sidan?


Allmänt om magnetiska mtrl. I USA används enheten gauss (G), gauss = mT. Flödestätheten har enheten T (Tesla). Desto tätare flödeslinjerna är desto starkare är det magnetiska fältet. Styrkan mäts med måttet “ magnetisk flödestäthet ” (B) som år en vektor.


Vad är inklination och deklination och. Bli medlem i Mattecentrum och få mer hjälp med matte. Matematiska och naturvetenskapliga uppgifter. Visa att enheten för magnetisk flödestäthet (tesla) kan skrivas om som.


Härledda enheter är bildade som produkter av potenser av dessa nio enheter. Av de härledda enheterna har ett antal givits egna namn. Grundenheter, supplementenheter och av dessa härledda enheter benämns SI- enheter. Inom några områden accepteras ytterligare enheter , som dock ej tillhör SI. Dessa enheter kallas tilläggsenheter.


Denna artikel använder SI- enheter. B-fältet ( flödestäthet ) B-fältet, magnetisk flödestäthet , är ett av två sätt att betrakta magnetfält (det andra sättet är H-fältet). I praktiken talar man om miljondels tesla, dvs. Den magnetiska flödestätheten är beroende av strömmen och fasledarnas inbördes placering samt höjd från marken. Tesla (T) är en förhållandevis stor enhet.


Lär dig mer om begreppet magnetiskt flödestäthet i kapitlet om magnetiska fält för Fysik 2. Vanliga nivåer anges oftast i μT (mikrotesla) som är en miljondels tesla. En annan vanlig enhet som ofta används är Gauss där mG = μT. Runt varje strömförande ledare finns det ett magnetfält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...